Griezelen in hotel Torennest in Steenwijk Noord

Tijdens de spooktocht De Zuivering in Steenwijk Noord moesten deelnemers goed opletten; overal was wat griezeligs te zien. Foto:@ShotByDaan

Wijkcentrum Torenlanden in Steenwijk Noord was zaterdag het decor van een horrorspektakel. Het was het vertrekpunt van de spooktocht van de wijkvereniging Steenwijk Noord in samenwerking met Shartonbury Productions.

Vorig jaar werkten de wijkvereniging en het productiebedrijf voor het eerst samen om Steenwijk en omgeving een avond te laten griezelen. Dit jaar besloten ze om het evenement nog grootser aan te pakken.

De deelnemers aan de spooktocht werden door een waarzegster naar het wijkcentrum gestuurd dat nu het decor was van het chique hotel Torennest . De gasten werden opgevangen in de lounge van het hotel omdat hun kamer nog niet klaar is. Genietend van een drankje springt de tv in de lounge plotseling aan voor een nooduitzending. ‘De Zuivering gaat beginnen’. De barman is ineens gewond en schreeuwt tegen de gasten dat ze moeten vluchten.

De deelnemers worden buiten in een kar gejaagd door twee overleden weduwes en naar een onbekende locatie gebracht. Daar begint de spooktocht voor de gasten van het hotel.

Aan de spooktocht van Steenwijk Noord deden meer dan negentig acteurs mee, die de ruim 170 deelnemers onderweg hebben doen griezelen. De tocht was er in drie leeftijdscategorieen, van jong tot oud, oplopend in ‘engheid’. Een aantal deelnemers meldde al dat ze volgend jaar weer zouden meedoen met de spooktocht.

Aan het eind van de tocht checkten de gasten zich weer in bij het hotel. Ze hebben de Zuivering overleefd en iedereen kon weer rustig slapen. De rust was weer terug in de Torenlanden.

Dansschool Elisance heeft met het dansteam meegewerkt aan de spooktocht met een danssact die speciaal voor deze avond is gemaakt. Ook waren er vele vrijwillgers en buurtbewoners betrokken bij de organisatie van de spooktocht. Ook School B en Zorggroep Oude en Nieuwe land werkten mee, door hun terrein en faciliteiten ter beschikking te stellen. De wijkvereniging Torenlanden en Shartonbury Productions bedanken dan ook iedereen die heeft meegewerkt om de spooktocht mogelijk te maken.

Nieuws

menu