Groot benefietdiner ‘Diner en Blanc’ in Grote Kerk Steenwijk. Opbrengst gaat naar hospice Het Riemkehuis

Miriam Slomp-Dekkers en Jos Jansen van het Riemkehuis en de dames van Lionsclub Steenwijk De Kop, de organisator van het benefietdiner. De opbrengst van het diner gaat geheel naar het hospice.

Miriam Slomp-Dekkers en Jos Jansen van het Riemkehuis en de dames van Lionsclub Steenwijk De Kop, de organisator van het benefietdiner. De opbrengst van het diner gaat geheel naar het hospice. Foto: Foto Sieb van der Laan

Misschien wel voor het eerst in de geschiedenis van de Grote Kerk in Steenwijk: op 12 mei wordt de kerk een setting voor een magisch ‘Diner en Blanc’, georganiseerd door Lionsclub Steenwijk De Kop. De opbrengst gaat naar hospice Het Riemkehuis in Steenwijk.

Dineren in het wit, op een prachtige locatie, met vrienden, vrienden van vrienden, collega’s of familie. Vriendschap is het motto en wit is de dresscode. Culinair is het eten. De keukenbrigade van restaurant De Bovenmeester verplaatst zich voor deze avond van het voormalige schoolgebouw naar de Grote Kerk.

Het Diner en Blanc wordt georganiseerd op de Dag van de Verpleging. De geboortedatum van heldin en grondlegster van de moderne verpleegkunde: Florence Nightingale (12 mei 1820). Geboren in een welgestelde familie besloot zij dat het leven van de aristocratie niets voor haar was. Florence wilde het lot van armen, zieken en gewonden verbeteren. Het goede doel kan niet passender zijn: de opbrengst van het Diner en Blanc gaat naar hospice Het Riemkehuis.

Avondje vol vermaak

Op vrijdagavond 12 mei 2023 ligt vanaf 18.00 uur de witte loper uitgerold tot in de kerk voor een warm welkom en een kort fotomomentje. De avond bestaat uit eten (3-gangendiner), entertainment en acts door lokaal talent. De avond wordt opgeluisterd door de sfeervolle soul- en jazz-klanken van onder andere Ted Pickman. Het diner begint om 18.45 uur. De avond eindigt met een veiling onder leiding van Jannes Mulder.

Inmiddels is de kaartverkoop gestart. Je kunt per persoon een plek aan tafel boeken maar wil je met een groep komen dan kun je een ronde tafel voor 6 personen of een ronde tafel voor 8 personen boeken. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.dinerenblancsteenwijk.nl.