Hajo Bruins en zijn jeugd op de Kleine Kamp. Gevierd acteur woont sinds zijn achttiende in Amsterdam, houdt van en is trots op Steenwijk maar zal nooit definitief terugkeren

Acteur Hajo Bruins werd 63 jaar geleden geboren in een benedenwoninkje op het adres Paul Krügerstraat 15 in Steenwijk. Enige tijd geleden luchtte hij in een damesblad zijn hart over zijn dominante vader Joppe Bruins, die leraar was aan de RSG in zijn geboorteplaats, en zijn lieve moeder Ineke die het bij Joppe zeer zwaar te verduren had.

Hajo Bruins voor zijn voormalige School B.

Hajo Bruins voor zijn voormalige School B. Foto: Wilbert Bijzitter

Zijn moeder was er een van Jubbega, van de VW-garage vroeger. Hieronder blikt Hajo terug op zijn jeugd in de volksbuurt Kleine Kamp (later verhuisde het uitdijende gezin naar De Gagels) waar hij opgroeide en „als zes-, zeven-, acht-, negenjarige de mooiste vrouw van Nederland zag in de persoon van buurvrouw Maaike.” Daarnaast waren er de hoogbejaarde buurvrouw, die zich soms als indiaan verkleedde, zijn eerste vriendinnetje Mia, zijn beste vriendje Gerrie Hiddinge en de autorijdende buurman die in de oorlog zijn benen was verloren.

Nieuws

menu