Halleluja: Leonard Cohen in Filmhuis Steenwijk

De docu over Leonard Cohen is woensdagavond 3 mei te zien.

De docu over Leonard Cohen is woensdagavond 3 mei te zien. Filmposter

In Filmhuis Steenwijk in het Vestzaktheater van De Meenthe, is woensdag 3 mei, om 20.15 uur is de filmvertoning ‘Hallelujah: Leonard Cohen, a journey, a song’ te zien.

Deze documentaire laat de ontwikkeling van Cohens carrière zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song. Cohen werkte er maar liefst zeven jaar aan en op papier telde het uiteindelijk meer dan honderdvijftig coupletten. In eerste instantie werd Hallelujah afgewezen door zijn platenmaatschappij, maar vertolkingen van onder andere Jeff Buckley en Rufus Wainwright zetten de song weer op de kaart. Met ontroerende getuigenissen van grote artiesten voor wie het lied een persoonlijke toetssteen is geworden en een schat aan nooit eerder vertoond archiefmateriaal van de Cohen Trust.

Aftersun

Dinsdag 9 mei, om 201.5 uur, is de filmvertoning ‘ Aftersun’. De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum zonder dat Sophie het merkt, met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.

Ook te zien in het filmhuis:

Vrijdag 19 mei Godland. Donderdag 25 mei Dalva. Dinsdag 30 mei Silver Haze. Dinsdag 6 juni Tár. Donderdag 15 juni Easy Rider. Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via