Handen uit de mouwen tijdens Tastbaar Techniek en met tassen vol zelfgemaakte projecten weer naar buiten

Lassen lijkt kinderspel tijdens Tastbaar Techniek. Eigen foto

Onder begeleiding van zo’n dertig ondernemers in de techniek zijn kinderen zelf met technische projecten aan de slag gegaan tijdens Tastbaar Techniek. Vorige week vrijdag was het een drukte van belang op de locatie aan de Stationsstraat in Steenwijk van scholengemeenschap Eekeringen. Kinderen konden zelf lampen aansluiten, vogelhuisjes met een zinken dak maken, maar bijvoorbeeld ook nadenken over hoe je huizen kan bouwen voor mensen die veel zorg nodig hebben.

Tastbaar Techniek is een evenement van Sterk Techniek Onderwijs (STO) regio Meppel/Steenwijk met als doel leerlingen enthousiast te maken voor een opleiding en een baan in de techniek. Kinderen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar gingen die middag zelf aan de slag en kwamen soms met tassen vol zelfgemaakte projecten weer naar buiten.

Het aanbod ging van verf mengen tot virtual reality en van de werking van een sluis tot er zelf eentje bouwen. Ook kon er een geluidsbox worden gemaakt van pijpmateriaal en gewapend met een lasbril en een toorts legde een aantal kinderen een lasnaad aan. Voor de kinderen was het een ontdekking om te mee te maken hoe divers techniek is. De betrokken bedrijven waren enthousiast, net als de kinderen en hun ouders. Wel werd het geduld van hen soms op de proef gesteld. „We zijn hier al drie en een half uur,” verzuchtte een wachtende ouder.


Nieuws

menu