Handwerkcafé en creatieve workshops in De Woldschool

Son Hekelaar (l), Antoinette Versteeg en Mirjam Lensink hebben zich gevestigd in de voormalige Woldschool. Foto: René Wiegmink

In de Woldschool aan de Holthinge Campweg 1 gaan na de herfstvakantie een handwerkcafé, een fotografiecursus en een schildercursus van start. Sinds half juli hebben drie kunstenaars in het voormalige schoolgebouw een atelier. Nu fotografe Mirjam Lensink, textielkunstenaar Antoinette Versteeg en kunstschilder Son Hekelaar gesetteld zijn, willen zij graag verbinding leggen met de inwoners van Steenwijkerwold.

Op maandagmiddag 25 oktober gaat het handwerkcafé van start bij Antoinette. De laatste maandagmiddag van de maand, van 13.30-16.00 uur kunnen er maximaal tien mensen die van handwerken houden, aanschuiven aan de lange tafel in het atelier van Antoinette. Laat zien waar je mee bezig bent en laat je inspireren door anderen. Heb je zin om te komen? Meld je aan via aversteeg@gmail.com, bel naar 06 18731917 of stuur een appje naar dit nummer. Zodra je je hebt aangemeld, krijg je nadere info van Antoinette.

Mirjam gaat in haar studio van Lens-Inc. Photography starten met een cursus creatieve fotografie voor jongeren tussen 13 en 17 jaar. Niet zozeer een technische cursus, maar meer gericht op creativiteit. Leren kijken, naar je eigen werk en dat van anderen. En we kijken ook een beetje naar kunstgeschiedenis, en misschien ook wel naar mixed media zoals verf op prints, als daar belangstelling voor is. Je hoeft geen camera te bezitten, meedoen met je telefooncamera kan ook. Wist je dat er zelfs fotografen zijn in de kunstwereld die bezig zijn en alleen fotograferen met hun telefoon? Hoe cool is dat? De cursus van 5 lessen start op donderdag 28 oktober, van 19.00-21.00 uur. Deze cursus start bij minimaal 4 deelnemers en er kunnen maximaal 10 deelnemers meedoen. Aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. De cursuskosten bedragen €75.- . Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via mirjam@lens-inc.nl, of stuur een berichtje via Whats-App 06-15061738.

Vanaf donderdag 28 oktober gaat Schilderen bij Son van start. Son stelt haar atelierruimte open voor degene die wil tekenen of schilderen (acryl- of olieverf). De atelierruimte is open van 19.30 - 22.00 uur en er is plek voor max 8-10 personen in de Woldschool. Hoe werkt het: je geeft je op en koopt een knipkaart, hiermee kan je als je tijd en zin hebt op de donderdagavond komen tekenen/schilderen. Son geeft niet echt les, maar helpt je daar waar jij moeilijkheden mee hebt. Je bent met je eigen werk bezig (enige schilderervaring is wel handig) en ondertussen kan je je laten inspireren en informeren over kleuren, techniek of materiaal gebruik. Aanmelden via son@rise-n-shine.nl en zij belt je even op voor verdere informatie.

Nieuws

menu