Hans Bogers krijgt erepenning van Steenwijkerland

Hans Bogers ontvangt de erepenning.

Hans Bogers ontvangt de erepenning. Foto: Gemeente Steenwijkerland

Hans Bogers heeft zaterdag, uit handen van burgemeester Rob Bats, de erepenning van Steenwijkerland gekregen. Hij kreeg de erepenning bij zijn afscheid van het radioprogramma Kopwijzer dat hij jarenlang voor RTV Slos verzorgde.

Meer dan 25 jaar heeft Hans Bogers zich als vrijwilliger voor RTV Slos ingezet. Reden voor het college van B&W om hem de erepenning van Steenwijkerland toe te kennen. Burgemeester Rob Bats: „Zijn tafelgasten werden altijd op een uiterst vriendelijke manier door hem ontvangen. Tegelijkertijd was hij scherp in zijn vragen maar hij ging daarbij nooit over het randje. Je voelde je op je gemak, dat schepte een band en zorgde er ook wel eens voor dat je meer vertelde dan je je vooraf had voorgenomen. Dat is echt zijn verdienste.”

Hij nam luisteraars mee

Hans Bogers was regelmatig te horen bij de lokale omroep RTV Slos en heeft daardoor de nodige bekendheid gekregen. Hij verzorgde het programma Kopwijzer en eerdere actualiteitenprogramma’s, had een eigen column en nam luisteraars mee in het politieke debat. Na elke raadsvergadering gaf hij een nabeschouwing van wat was besproken en besloten. Op die manier kregen inwoners meer inzicht in de taken van een gemeente in zijn algemeenheid en van de gemeenteraad in het bijzonder.

SLOSpraat

Hans Bogers liet niet alleen tijdens de uitzending van zich horen, wekelijks schreef hij daarnaast de rubriek SLOSpraat voor de Opregte Steenwijker Courant. Ook deed hij elke vrijdag corveewerkzaamheden in en rond de locatie van de Slos onder het motto ‘dat moet ook gebeuren’. Na ruim 25 jaar stopt Hans Bogers bij de lokale omroep. Vanwege zijn jarenlange, vrijwillige inzet voor RTV Slos krijgt hij de erepenning van Steenwijkerland.

Voorgangers

De erepenning van Steenwijkerland is eerder uitgereikt aan Anne Beeltje (oud-wethouder), Hayo Apotheker (oud-burgemeester), Gerard Buisman (troubadour), Hemmie Holweg (oud-raadslid) en Jürgen Lohman (oud-burgemeester van partnergemeente Herzebrock-Clarholz).