Harm Visserman is woensdag 'Kunstenaar van de dag' in Galerie de Vermaning

Houtdruk van Harm Visserman.

Galerie de Vermaning organiseert samen met Kunstkring Steenwijkerland een expositie in juli, augustus en september. Op woensdag 10 augustus zal Harm Visserman als ‘kunstenaar van de dag’ in de kerk aanwezig zijn. Hij zal dan uitleg geven over zijn werk: pastelschilderijen en grafiek (kleurenhoutsnede).

Harm is een bewonderaar van de architectuur van oude (kerk)-gebouwen. Het vakmanschap van oude ambachten spreekt hem erg aan. Bij een oude kerkdeur, of een rij spitsbogen in een kloostergang, komt dan de geachte: zo maken ze het tegenwoordig niet meer! Dat komt ook tot uitdrukking in de pastelschilderijen die hij maakt. Hetzelfde geldt voor oude schepen.

De laatste jaren houdt hij zich ook bezig met grafiek, zoals etsen, linosnede en houtsnede. Vooral dit laatste is een boeiende en soms ook complexe manier van het maken van prenten. Met houtdruk is een aantal prenten gemaakt onder de titel ‘De schoonheid van verval’. Het zijn oude vervallen schuren, die mooi zijn door hun lelijkheid.

Als ‘kunstenaar van de dag’ zal hij laten zien hoe hij bij het maken van een kleurenhoutsnede te werk gaat. En krijgen de bezoekers de gelegenheid zelf een prent te drukken. De kerk is op 10 augustus open van 10.00 tot 16.30 uur.

Nieuws

menu