Havelterberg is even terug in de tijd van Koude Oorlog en kernwapens: er wordt hard gewerkt aan theatervoorstelling De Bom

De Bom is een theatertour van de Peergroep langs vijf getuigenissen over atoomwapens in Drenthe. Hoe kwamen die daar, waarom, en hoe werd dit ervaren? Te zien van 24 tot en met 29 augustus open en rond de voormalige basis in Havelterberg, de site.

Sander, Frank, Cathy, Gea, Riekele, Manon, Titia, Manfred, Rieks, Bertha, Bianca, Ale, Lydie, Harma, Sophia, Dina, Nel, Sienette, Jan en Joanne reizen elke zaterdag naar Darp voor de repetities (enkelen ontbreken op deze foto).

Sander, Frank, Cathy, Gea, Riekele, Manon, Titia, Manfred, Rieks, Bertha, Bianca, Ale, Lydie, Harma, Sophia, Dina, Nel, Sienette, Jan en Joanne reizen elke zaterdag naar Darp voor de repetities (enkelen ontbreken op deze foto). Foto: Peergroup

Oude tijden herleven deze zomer in de bossen rond de voormalige Amerikaanse basis in Havelterberg. Elke zaterdag is daar een groepje soldaten aan het wachtlopen en hun geweren schoonmaken. De spelers van De Peergroup gaan tijdens hun wekelijkse repetitie helemaal op in hun spel om hun personages tot leven te brengen voor De Bom, te zien van 24 tot en met 29 augustus rond de voormalige Amerikaanse basis, gelegen tussen Havelterberg en Darp. De Bom gaat terug naar de jaren ’80, toen de Koude Oorlog op haar hoogtepunt was en Amerika nucleaire wapens op verschillende plaatsen in Europa liet neerleggen ter verdediging tegen het communistische Rusland. Een van die plaatsen was Havelterberg.

Nieuws

menu