Havenvisdag Steenwijk: volop zon, veel plezier, maar weinig vis

De vissers aan het Steenwijkerdiep.

De vissers aan het Steenwijkerdiep. Aangeleverde foto

Op zaterdag 6 maart stond de Havendag voor jeugdige vissers in Steenwijk op het programma. De samenwerking van HSV Steenwijk met Sportvisserij Oost Nederland resulteerde in een havenvisdag voor jeugd van 8 tot 20 jaar.

De dag begon koud maar al gauw stond de zon dag hoog aan de hemel: een mooi cadeautje!

Het programma bestond uit 2 wedstrijdjes. Om 10.00 uur gingen 8 ervaren wedstrijdvissers van start. Een half uurtje later klonk voor de 6 beginnende vissers het startsein, zij visten in koppels. Alle kinderen visten tot 12.00 uur in de passantenhaven, waarna de vangsten gewogen werden. Aan de tomeloze inzet van de jeugd én de vrijwilligers lag het absoluut niet, maar helaas werd niet veel vis gevangen.

Patat en prijzen


Na afloop van de wedstrijd stond in de tent van Sportvisserij Nederland voor iedereen een lekker bordje patat klaar met een frikadel of kroket en drinken en werden de prijzen uitgereikt. De sfeer was uitermate gezellig want er viel heel wat bij te kletsen. Niemand ging met lege handen naar huis, want elke deelnemer kreeg een goodiebag met o.a. een kortingsbon van hengelsportzaak Raven uit Steenwijk en mocht nog iets uitzoeken van de tafel met hengelsportmaterialen.