Hechte meidengroep uit Steenwijk houdt een grote RSG reünie bij La Barca: 'Er zijn mensen die we na de RSG tijd nooit meer gezien of gesproken hebben'

Herinneringen ophalen. Er wordt veel gelachen. De voorpret is zichtbaar en hoorbaar groot. Een hechte meidengroep. Ze groeiden met elkaar op in de wijk de Gagels. Daar werd de Emmaschool bezocht. „Jammer dat deze school er niet meer is. Want anders hadden we een reünie van die school kunnen houden”, zo merkt Bernadet Bruinenberg op. Een RSG reünie voor leerlingen die in de periode 2000 tot en met 2002 op deze middelbare school examen deden lijkt een mooi alternatief.

Organisatoren van de RSG reünie, Angelique , Fatma, Bernadet, Kim en Meryam.

Organisatoren van de RSG reünie, Angelique , Fatma, Bernadet, Kim en Meryam. Foto: Sieb van der Laan

„Nou inderdaad. Zo’n reünie is ook mooi”, zo reageren Meryam Bilgi, Fatma Deniz, Angelique en Kim Appeldoorn. Want na de Emmaschool gingen ze met z’n vijven naar de RSG aan de Lijsterbesstraat en Stationsstraat. Na de middelbare schooltijd verloren ze elkaar even uit het oog, maar echte vriendschap dooft nooit helemaal. „Want sinds 2015 hebben we weer contact. Gaan we zo af en toe lekker thuis bij elkaar borrelen of een dagje naar Amsterdam.” En dan wordt er ook wel gesproken over de schooltijd.

Nieuws

menu