Heide kleurt prachtig paars bij grafheuvels en karresporen: 'Bezoekje aan de purperen heide op de Eese en Woldberg is zeer de moeite waard'

„De heide kleurt prachtig paars”, zegt Sierd Tilma. „Een machtig gezicht. En zeer de moeite waard om, tijdens de laatste week van de schoolvakanties, een bezoekje aan de purperen heide bij de grafheuvels en karresporen op de Eese en Woldberg te brengen”, zo vervolgt de vrijwilliger van Staatsbosbeheer. Een stuk of tien mannen zijn elke dinsdag op vrijwillige basis aan het werk in de omgeving van de grafheuvels, zodat alles er puik uitziet.

De heide op de Eese en Woldberg kleurt prachtig paars. Een stuk of tien mannen zijn er elke dinsdag op vrijwillige basis aan het werk.

De heide op de Eese en Woldberg kleurt prachtig paars. Een stuk of tien mannen zijn er elke dinsdag op vrijwillige basis aan het werk. Foto: Sieb van der Laan

De heide mag je best een streling voor het oog noemen. „We gaan voor schone heide. Dat betekent dat we planten, dennenboompjes, en berken tussen de heide uitplukken. Want dat hoort daar niet.” Ze komen ’s morgens al vroeg op de fiets veelal vanuit Steenwijk naar de Eese. Naast de fraaie heide heeft deze omgeving ook een rijke historie.

Nieuws

menu