Hema Steenwijk bestaat 50 jaar en viert dat met acties met de karakteristieke Hema producten

Het huidige team van HEMA Steenwijk. Foto: HEMA Steenwijk

Op 24 september 1971 begonnen ondernemers Arend en Ditty Piest met de HEMA aan de Oosterstraat. Komende vrijdag bestaat de HEMA in Steenwijk dan ook 50 jaar. Dit jubileum wordt op vrijdag 24 en zaterdag 25 september gevierd met aanbiedingen op dé HEMA-producten bij uitstek.

Oprichters Arend en Ditty gingen in 1991 met pensioen en gaven het stokje over aan zoon Gert, samen met zijn vrouw Wilma. Arend en Dirk, de oudste twee zoons zijn inmiddels ook ingestapt bij HEMA. Arend verzorgt de winkels in Heerenveen en Roden, Dirk tref je in Ommen of Dalfsen. De vriendin van Dirk, Kimberly, is dagelijks in Steenwijk te vinden. Dirk en Kimberly volgen momenteel een opleiding vanuit HEMA, zoon Bart studeert in Groningen en zoon Wout is werkzaam bij Velomax.

Sinds de opening is er veel veranderd. In 1971 veranderde Warenhuis Houwer in het 47 ste franchise filiaal van HEMA. Het was een compleet nieuw concept: vele afdelingen met allemaal een eigen kassa. Damesmode, ondergoed, een versafdeling, noten en koekjes, doe-het-zelf en beenmode zijn daar voorbeelden van. „De medewerkers moesten de prijzen op een afdeling allemaal uit het hoofd weten,” vertelt Arend.
In 1989 is de winkel uitgebreid met het koffiebuffet en in 2013 is deze vergroot naar 100 zitplaatsen. De winkel is in de loop der jaren regelmatig gemoderniseerd en volledig meegegaan met de HEMA-uitstraling. Ook online gaat HEMA met de tijd mee, wat dat betreft heeft HEMA dat zeer goed georganiseerd. In 2010 namen Gert en Wilma de HEMA in Nieuwleusen over en in 2019 kwam daar Heerenveen bij. Sinds dit jaar wordt ook de HEMA in Roden vertegenwoordigd door de familie Piest.

HEMA Steenwijk kenmerkt zich als een echt familiebedrijf. Arend benoemt dat het bijzonder is dat zijn ouders altijd aanwezig zijn en klaarstaan voor zowel de klant als de medewerkers. „Veel collega’s werken hier al zo lang, sommigen al meer dan 35 jaar,” voegt Dirk toe. Medewerkers hebben de jongens zien opgroeien als zij tussen de middag en na schooltijd kwamen. „Een aantal weet nog hoe het was toen mijn opa en oma nog aan het roer stonden.” Klanten en medewerkers kennen elkaar ook al jaren.

Daarnaast benadrukt Dirk dat zijn ouders veel kennis en ervaring hebben, maar ook dat zij heel betrokken en actief zijn voor Steenwijk. „Mijn ouders vinden het belangrijk om als ondernemers in Steenwijk met elkaar de schouders eronder te zetten en samen een aantrekkelijk winkelaanbod voor Steenwijk te bieden.”

Jubileumactie: 5 HEMA helden elk voor 1 euro

„Natuurlijk wordt 50 jaar HEMA Steenwijk gevierd,” vertelt Kimberly. „Met hopelijk nog dit jaar een feestje voor onze medewerkers en natuurlijk met een actie voor onze klanten. Dat is uiteraard een actie met de karakteristieke HEMA-producten. We hebben vijf acties op vrijdag 24 en zaterdag 25 september: vier tompoucen, of een rookworst, of de roomboter amandelstaaf, of 100 gram rosbief, of een kopje koffie met tompouce in ons koffiebuffet, elk voor maar 1 euro.”

Nieuws

menu