Hemelvaartsweekend met voorjaarsbraderie en koopzondag

De voorjaarsbraderie trekt altijd velen naar het centrum.

De voorjaarsbraderie trekt altijd velen naar het centrum. Foto Sieb van der Laan

De Steenwijker binnenstad staat vrijdag 19 mei vol met kramen tijdens de traditionele voorjaarsbraderie. Op de dag na Hemelvaartsdag zijn er tussen 10.00 en 17.00 uur allerlei koopjes te scoren en voor de kinderen staat de Markt vol attracties. De zondag daarna, zondag 21 mei, is het koopzondag en staan er levende standbeelden op de Markt en kunnen de kinderen meedoen aan de workshop ‘Steengoed Standbeeld’.

De voorjaarsbraderie biedt op de marktkramen koopjes in overvloed en de braderie wordt omlijst door kleurrijk en muzikaal entertainment. Zowel de plaatselijke winkeliers als marktkooplieden vanuit heel het land bieden tijdens de voorjaarsbraderie hun producten aan. Ook in de winkels zijn er leuke aanbiedingen. Het is dé gelegenheid om te struinen en te snuffelen in de Vestingstad. André’s Muzi Plu zorgt voor muzikaal vertier. Hij brengt een keur aan liedjes en melodietjes van vroeger en nu. Kleurrijk is het optreden van ‘De Sprookjesboom’ zeker. Muzieknoten klinken, bloemen bloeien en de zeepbellen komen tevoorschijn. ‘Let it gooo’, de bekende meezinghit uit de film Frozen, mag zeker niet ontbreken.


FunWheel circuit op de Markt

Voor de kinderen is er die dag een speelparadijs op de Markt. Speciaal voor hen zijn er van 11.00 tot 17.00 uur springkussens en er is een FunWheel circuit. Door met de handen te draaien aan de FunWheel beweegt het voertuig vooruit en kunnen de kinderen het parcours afleggen. Je kan ermee vooruit, achteruit en zelfs draaien. Een superleuke attractie voor de jonge en wat oudere kinderen.

Koopzondag een week eerder

De zondag na de voorjaarsbraderie is er koopzondag in de binnenstad, van 13.00 – 17.00 uur. In verband met pinksteren is de koopzondag niet op de laatste zondag van de maand, maar een week naar voren gehaald. De laatste zondag van de maand valt dit jaar op eerste pinksterdag. De ondernemers van Steenwijk Vestingstad hebben daarom besloten om de koopzondag een week eerder te plannen. Op zondag 21 mei zijn de winkels open en kan er extra geshopt worden. De koopzondag wordt opgeluisterd door levende standbeelden op de Markt.


Living Statues met workshop voor kinderen

Op de markt zijn er zondag 21 mei verschillende levende standbeelden en de kinderen kunnen meedoen met de workshop ‘Hoe word ik een steengoed standbeeld’. In een mum van tijd worden de kinderen getransformeerd tot een écht levend standbeeld. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om het resultaat te bekijken. En de vraag is natuurlijk; wie kan het levende standbeeld aan het lachen maken?