Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater!

Scène uit Hendrik Groen. Foto Raymond van Olphen

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Michael Pilarczyk, Niels van der Gulik, Hendrik Groen, Martijn Kardol, Jan Smit, The Roadies, Streektaaltheater Gezelschap Tweeduuster, Ronald Snijders, Bach & Telemann en Pieter Derks.

Michael Pilarczyk

De voorstelling ‘Rust in je hoofd’ van Michael Pilarczyk is te zien op woensdag 2 maart, aanvang 20.00 uur. Deze voorstelling is uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen.

Niels van der Gulik

De voorstelling ‘Ik blijf hier! Ode aan Ramses’ van Niels van der Gulik is te zien op woensdag 2 maart, aanvang 20.15 uur. Zo’n veertien jaar geleden kwam Niels zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen. Al snel kwam Ramses regelmatig langs bij Niels in de polder en ging Niels graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan. Nu, ruim tien jaar na Shaffy’s dood, blikt Niels terug op deze periode. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk.

Hendrik Groen

De voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’ van Hendrik Groen is te zien op donderdag 23 maart, aanvang 20.00 uur. Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Hendrik moet constateren dat hij steeds vergeetachtiger wordt. Hij besluit in deze ontroerende komedie opnieuw een dagboek bij te houden om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten.

Martijn Kardol

De voorstelling ‘De situatie’ van Martijn Kardol is te zien op donderdag 23 maart, aanvang 20.15 uur. Martijn Kardol werd met zijn programma ‘Bang’ genomineerd voor Neerlands Hoop. ‘De Situatie’ is na ‘Welkom’ zijn derde cabaretprogramma en gaat over het bezweren van een crisis in je leven. In zijn geheel eigen stijl haalt Martijn allerlei herkenbare en hilarische situaties aan. Want of het nu gaat om het leren omgaan met een pandemie en een dreigende klimaatcrisis of het samen met je vriendin moeten beslissen wat er wordt gekeken op Netflix, iedere crisis heeft zijn impact

Jan Smit

De voorstelling ‘Boven Jan’ van Jan Smit is te zien op vrijdag 24 maart, aanvang 20.00 uur. Deze voorstelling is uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich plaatsen op de wachtlijst.

The Roadies

Het vrijdagavondvestzakconcert van The Roadies is te zien op vrijdag 24 maart, aanvang 21.30 uur. The Roadies, normaliter als rockband spelend in feesttenten en zalen, nemen jullie mee in de wereld van de Nederlandse rockmuziek, door in een intieme setting vele pareltjes te laten horen van rocklegendes zoals bijvoorbeeld Golden Earring en Herman Brood. Maar ook bands zoals Intwine en Kane passeren de revue, net zoals de dialectrockers van Bökkers.

Streektaaltheater Gezelschap Tweeduster

De voorstelling ‘Kot bie ’t hoes’ van Thunder from down under is te zien op dinsdag 21 maart, aanvang 20.00 uur. Een van de grote gevolgen van de pandemie was dat vakanties naar het zonnige zuiden, verre reizen en trektochten er niet inzaten. Vrijwel iedereen ging op vakantie in eigen land, kortom „Kot bie t hoes”. En dat is velen goed bevallen. Daarom koos Tweeduuster „Kot bie ‘T hoes” als naam voor hun nieuwe show. Waarom zou je het ver zoeken, als het kot bie hoes voor het oprapen ligt? Ook in deze nieuwe show is het lachen, lachen, lachen en huuln. Laat u meenemen op een reis door onze eigen streek in de moodersproake, met als reisleider Jan Riesewijk.

Ronald Snijders

De voorstelling ‘Een avond met mij’ van Ronald Snijders is te zien op zaterdag 25 maart, aanvang 20.15 uur. Ronald Snijders staat dit seizoen tien jaar in het theater en dat viert hij met zijn vijfde show. In Een avond met mij gaat hij terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, normale humor, nieuwe pincodes en natuurlijk een exclusief interview met de allereerste mens op aarde: welkom in het gekantelde universum van Ronald Snijders.

Passie voor Bach

Het klassieke concert ‘Bach & Telemann’ van de serie Passie voor Bach is te zien op zondag 26 maart, aan 16.00 uur in de Grote Kerk in Steenwijk. In de serie Passie voor Bach staat het meesterschap van Bach in al zijn facetten centraal. De concerten worden uitgevoerd door Ensemble Himmelsburg; Phion-musici met een diepe passie voor Bach, aangevuld met vioolsoliste Carla Leurs en klavecinist en organist Pieter Dirksen, die tevens de muzikale leiding heeft.

Pieter Derks

De voorstelling ‘Uit het niets’ van Pieter Derks is te zien op dinsdag 28 maart, aanvang 20.00 uur. Deze voorstelling is uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen.

Nog meer te zien:

Sybe Schaap op 29 maart. Bauke Bakker op 29 maart. Maarten Spanjer op 29 maart. De verleiders op donderdag 30 maart. Daphne Gakes op 30 maart. Twee Recht Twee Averecht op 31 maart en 1 april (uitverkocht). Ralph de Jong op 1 april. He wie zit er op de wc op 2 april. Vuur en Vlam op 4 april. Nu ik je zie op 5 april. Alex Roeka op 5 april. Gerard Rutger Buisman op 6 april. Checkpoint Charlie op 6 april. Teun van Elzen op 6 april. Bootleg Sixties op 8 april. Gitta Sluijters op 11 april.

Nieuws

menu