Hengst Groep BV zet de activiteiten van Hengst Footwear voort; doorstart na faillissement

Sinds 1977 is Hengst Footwear gevestigd op bedrijventerrein Groot Verlaat in Steenwijk. Foto: Hengst Footwear

Na een lange periode van stilte zijn er nieuwe ontwikkelingen bij Hengst Footwear in Steenwijk. Zoals bekend is op 1 februari van dit jaar het faillissement van Hengst Footwear BV uitgesproken. „Het heeft bijzonder lang moeten duren om alle formaliteiten af te handelen inzake een doorstart”, laat het bedrijf weten.

Maandag 2 mei zijn de laatste hordes genomen en zet Hengst Groep BV de activiteiten van Hengst Footwear in afgeslankte vorm voort. Het merendeel van de personeelsleden is vanaf 1 februari trouw gebleven en hebben mede bijgedragen aan het inrichten van de nieuwe organisatie.

Hengst Footwear gaat nadrukkelijk de focus leggen op collecties in het vrije tijdssegment. Tevens zullen er aanvullend kleine basis groepen dames en heren comfort worden aangeboden. „Dit met aantrekkelijke prijzen en marges voor de retail.”

Traditiegetrouw zal Hengst Footwear wederom deelnemen aan de EXPO RIVA beurs aan het Gardameer, waar de nieuwe collectie voorjaar/zomer 2023 wordt gepresenteerd. Ook zal er een aantrekkelijke, op korte termijn leverbare, collectie staan voor najaar/winter 2022.

Nieuws

menu