Henk Boxum neemt afscheid van Present

Henk Boxum heeft in kleine kring afscheid genomen van Stichting Present en krijgt bloemen uit handen van Jessica van Benthem, coördinator bij de stichting. Foto: Aangeleverd

Na vele jaren zich te hebben ingezet voor de stichting Present Steenwijkerland heeft Henk Boxum afscheid genomen. Tijdens een kleine feestelijke afscheid eerder deze week is hij uitgezwaaid door de stichting.

Present bemiddelt tussen vrijwilligers en organisaties die de hulp kunnen gebruiken. Henk Boxum was tot voor een kleine twee jaar terug actief als voorzitter van de stichting. De laatste jaren was hij vooral als begeleider van groepen vrijwilligers aan het werk. Met de groep Flexteam Klooster nam hij projecten onder handen voor mensen die een steuntje in de rug konden gebruiken. Ze ruimden dan bijvoorbeeld de tuin op, hielpen bij een verhuizing of bij het schilderen van een woonkamer.

„Present Steenwijkerland heb ik door de jaren heen zien groeien als organisatie”, zegt Henk Boxum. „De stichting heeft zich een mooie positie binnen het armoede- en minimabeleid in Steenwijkerland verworven. Ik ben er trots op dat ik daar mijn steentje aan heb kunnen bijdragen. Ik hoop dat er ooit een moment komt dat Present overbodig wordt, maar dat zal wel een wens blijven denk ik.”

Nieuws

menu