Henk en Alie Preuter zijn 65 jaar getrouwd

Wethouder Trijn Jongman kwam namens de gemeente bloemen en felicitaties brengen voor Henk en Alie Preuter. Foto: Sieb van der Laan

Henk en Alie Preuter waren woensdag 3 november 65 jaar getrouwd. Henk is in 1934 geboren in Diepenveen en Alie in 1936 in Steenwijkerwold.

Ze hebben elkaar leren kennen op de ijsbaan in Steenwijk. Op 3 november 1956 zijn ze getrouwd. In de beginjaren van hun huwelijk woonden ze in De Blesse. Henk werkte in De Blesse als lasser bij bedrijf Spin. Hun zoon werd in die tijd geboren, in Steenwijkerwold.

Na een paar jaar zijn ze naar Ridderkerk gegaan, waar Henk werkte als lasser op een scheepswerf. Hun dochter is daar geboren. In 1961 keerde het gezin terug naar Steenwijkerwold en startten ze met hun autorijschool. Na 26 goede jaren werd de rijschool overdragen aan een medewerker.

In hun vrije tijd gingen ze veel op reis, met de caravan door Europa. Tegenwoordig worden geen lange reizen meer gemaakt, wel wordt er nog getoerd in de omgeving.

Alie had vele hobby’s, zoals kleding maken, schilderen, boetseren en wijn maken. Henk hield van vissen en wandelen. Hij heeft 10x de Nijmeegse wandelvierdaagse uitgelopen. Daarnaast houdt hij van biljarten. Nog wekelijks gaat hij naar Steenwijkerwold voor een potje biljart.

Het bruidspaar heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Zeven jaar geleden verhuisde het echtpaar naar een seniorenflat in Steenwijk waar zij nog steeds met veel plezier wonen.

Nieuws

Meest gelezen