Henk en Paula Koolen zijn 65 jaar getrouwd

Henk en Paula Koolen met burgemeester Rob Bats.

Henk en Paula Koolen met burgemeester Rob Bats. Foto: Sieb van der Laan

Henk (88) en Paula Koolen (87) uit Steenwijk zijn vandaag 65 jaar getrouwd. Maandag kwam burgemeester Rob Bats hen namens de gemeente Steenwijkerland feliciteren.

Henk en Paula zijn beiden geboren In Loosduinen bij Den Haag. Henk was 6 jaar toen de oorlog begon en weet nog goed dat hij de Duitse parachutisten op Ypenburg zag landen. Paula ging op 9-jarige leeftijd naar Groningen tijdens de hongerwinter omdat er te weinig eten was en om aan te sterken. Henk ging na de ambachtsschool op 14-jarige leeftijd werken en ging 2 jaar in militaire dienst. Hij deed daar een opleiding tot vliegtuigmonteur op vliegbasis Valkenburg.

Ze leerden elkaar kennen op 17- en 18-jarige leeftijd in Loosduinen tijdens het dansen. Henk was al bevriend met de broer van Paula. Vervolgens hadden ze 6 jaar verkering. Paula werkte in het Haags modehuis en later bij Drabbe als coupeuse.
Na hun trouwen woonden ze eerst in de Laan van Eik en Duinen in Den Haag. Henk was 25 jaar lang firmant en grondstomer bij het familiebedrijf Zuidwijk en Koolen. Ze verhuisden naar De Gaarde in Den Haag, kregen daar 4 kinderen (2 dochters en 2 zonen) en verhuisden in 1968 naar ‘s-Gravenzande. In 1980 verlieten ze het familiebedrijf en startte Henk als zelfstandige glastuinder in Madestein in Den Haag waar ze naast het bedrijf gingen wonen. Helaas ging het bedrijf in 1993 failliet en werd Henk afgekeurd. Ze vonden een woning in Steenwijkerwold, want er was in Den Haag geen woning te krijgen. In 2010 verhuisden ze naar hun huidige woning aan De Burcht in Steenwijk.

Beiden hebben jaren getennist en gebridged. Henk was 25 jaar actief als vrijwilliger bij de tennisvereniging in Tuk (in 2018 vrijwilliger van het jaar). Ze hebben in hun leven veel gereisd en tot hoge leeftijd (82 jaar) gekampeerd en gefietst.
Op dit moment zijn ze 15 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen rijk.