Hennepplantage aangetroffen aan de Dolderweg

In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Dolderweg in Steenwijk is vanmorgen een hennepplantage aangetroffen. Die zat verborgen achter een muur van dozen.

In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Dolderweg in Steenwijk is vanmorgen een hennepplantage aangetroffen. Die zat verborgen achter een muur van dozen. Foto: Fotopersbureau Steenwyck

De brandweer van Steenwijk kreeg zondagochtend melding van een brand aan de Dolderweg in Steenwijk. Ter plaatse bleek de melding van een bedrijfsverzamelgebouw te komen waar enkele huurders al aanwezig waren omdat er in een zestal units sprake was van een behoorlijke wateroverlast en een brandgeur.

De brandweer heeft uitgebreid onderzoek gedaan in alle units, hierbij moest één deur worden geforceerd omdat er geen sleutel aanwezig was. In de ruimte waar de brandgeur en wateroverlast werden veroorzaakt, bleek een hennepkwekerij te zitten. Ter afscherming stonden er een enorme aantal grote lege dozen op pallets voor gestapeld.

Nadat de brandweer deze had weggehaald kon het pand worden geventileerd en worden overgedragen aan de politie voor verder onderzoek en ruiming. Het is nog niet bekend hoe groot de aangetroffen plantage is en of er al verdachten in beeld zijn.