Heren van de Rechter in Steenwijk staat in het teken van jazz en blues, boogiewoogie, americana en rock-'n-roll: 'Mensen zijn weer heel erg toe aan een verzetje'

Steenwijk is een echte ‘jazz en blues stad’. Jarenlang was er zelfs een jazz en bluesronde, waarbij je na het kopen van een button met het bekende treintje langs tal van kroegen kon om muziek te luisteren en een drankje te nuttigen. Dat is niet meer. „Vier jaar geleden hebben wij bij de Heren van de Rechter jazz en blues nieuw leven ingeblazen. En dat is ook de komende maanden weer op elke laatste koopzondag van de maand”, zeggen Dick Koper en Sander Fortunati.

Sander Fortunati en Dick Koper met de flyers van het muziekprogramma voor de komende maanden.

Sander Fortunati en Dick Koper met de flyers van het muziekprogramma voor de komende maanden. Foto: Sieb van der Laan

Naast jazz en blues en boogiewoogie, zijn er ook andere genres muziek hoorbaar, zoals americana en rock-‘n-roll. En daarbij zijn met enige regelmaat ook artiesten te zien en te beluisteren afkomstig uit deze streek. „De kop is er eigenlijk al af”, zegt Koper met een grijns. „Want eind september hadden we hier op het terras een optreden van een knotsgek swingend duo, El Jackson. Dat zijn ras Groningers.”