Het ‘Hair Talent van de Benelux’ werkt bij Nellie Intercoiffure

Het 'Hair Talent': Sharon Westerbeek.

Het 'Hair Talent': Sharon Westerbeek. Foto: Sieb van der Laan

Sharon Westerbeek heeft maandag 28 februari een mooie prijs in de wacht gesleept: tijdens de Hair Talent wedstrijd werd de door haar gemaakte haarcreatie uitgeroepen tot beste. Dat betekent dat de jonge kapster van Nellie Intercoiffure mag meewerken aan het grootste vaktechnische kappersevent in de Benelux: de presentatie van de nieuwe haarmodelijn 2023.

De professionele vakjury van de Hair Talent wedstrijd bestond onder meer uit grote namen als stylist Mari van de Ven, Vincent Beeckhuijzen (van Pivot Point) en Coos Tieleman (mede-organisator van Haarmodelijn). Met haar uitverkiezing sleepte Sharon een professioneel coachingstraject in de wacht om mee te werken bij de officiële presentatie van de nieuwe haarmodelijn voor 2023. Van de 25 deelneemsters werden er 5 geselecteerd die op 28 februari op het podium van Ministry of Beauty in Apeldoorn hun haarcreatie moesten maken en presenteren voor de jury.

De 23-jarige Steenwijkse blijft er nuchter onder. „Ik voelde niet echt een examendruk en dacht bij mezelf: ik ga gewoon en we zien wel. Je kon je ook niet ergens op voorbereiden of zo. Ter plekke kreeg ik te horen welk haarmodel ik toegewezen kreeg en mocht ik wel alvast het haar kleuren. Op het podium moest ik dan binnen 25 minuten het haar in model knippen, föhnen en ondertussen een live-presentatie daarvan doen. Om mee te kunnen doen, moest je al in oktober een filmpje insturen van een kapsel dat je maakt en aan de hand daarvan werd de selectie gemaakt van de 5 finalisten voor de finale op 28 februari in Apeldoorn. Bij de Ministry of Beauty hebben we regelmatig bijscholingen, dus ook daar was ik al vaker geweest.”


Sharon werkt nu 7 jaar bij Nellie Intercoiffure aan de Gasthuisstraat 19. „Ik heb ook meegedaan aan de opleiding Young Intercoiffure. Dat is een opleiding van 2 jaar, waarbij je maandelijks een weekend trainingen volgt om de nieuwste kapsels te maken. Ook doe ik wel eens mee aan fotoshootwedstrijden met modellen en haarstijlen. Ik vind dat erg leuk: ik hou ervan om mensen mooi te maken, maar ik wil ook graag leren om steeds beter te worden. We volgen bij Nellie trouwens allemaal het hele jaar door trainingen om bij te blijven.”


„Ik had niet echt verwacht te winnen. Wel had ik er na de wedstrijd een goed gevoel over. Het ging allemaal goed en ik was er best wel trots over wat had ik gemaakt, al was het een kapsel dat ik niet dagelijks maak. De haarstijl heet ‘modern mullet’ (the mullet is back) en je zag het vaak in de jaren 80, maar ik denk dat we het binnenkort meer gaan zien!”