Het beste gospelkoor van de wereld in De Meenthe

'Heart of Africa' van het Soweto Gospel Choir was woensdagavond een drukke voorstelling.

'Heart of Africa' van het Soweto Gospel Choir was woensdagavond een drukke voorstelling. Foto Andrew Kay & Associates

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Soweto Gospel Choir Kunstlezing Andre Dekker, Celtic Steps, René van Meurs, Het meisje met de zwavelstokjes en het Noordpoolorkest.

Soweto Gospel Choir

De voorstelling ‘ Heart of Africa’ van Soweto Gospel Choir is te zien op woensdag 14 december, aanvang 20.00 uur. Vier kerst met het Soweto Gospel Choir! Dompel je tijdens de koude en donkere wintermaanden onder in het kleurrijke en energieke muziekspektakel van het Soweto Gospel Choir, hét beste gospelkoor van de wereld. Dit koor straalt, ze zingen en dansen op het podium alsof hun leven er vanaf hangt. De energie in Heart of Africa spat er vanaf en voel je nog lang nadat je de zaal verlaten hebt! Geseënde Kersfees!

André Dekker

De kunstlezing ‘Kijken naar de wereld vanuit het kunstwerk’ van André Dekker is te zien op woensdag 14 december, aanvang 20.15 uur. Kunstenaarsgroep Observatorium maakt betreedbare kunstwerken voor het openbare leven in de openbare ruimte die zicht op de essenties van de omgeving verschaft.

Celtic Steps

De voorstelling ‘An Irish Christmas’ van Celtic Steps is te zien op donderdag 15 december, aanvang 20.00 uur. Liefhebbers van Ierse folk, Kerst én traditionele dans, kunnen hun hart ophalen bij deze grootse Ierse dans- en muziekshow met tien dansers en zes musici on stage!
De show wordt gebracht door het befaamde Ierse Riverdance gezelschap Celtic Steps, ze bestaan al ruim twaalf jaar en trekken overal volle zalen, nú speciaal voor Kerst komen ze naar Nederland met “An Irish Christmas”.

René van Meurs

De voorstelling ‘2636’ vanRené van Meurs is te zien op vrijdag 16 december aanvang 20.00 uur. René staat aan de vooravond van een nieuwe fase! Met z’n levenservaring en z’n goeie gedrag. Dan moet je er ineens echt wat van gaan maken. Verantwoordelijkheid nemen, dingen vinden, dat soort dingen. Maar wat als je daar nog niet klaar voor bent en je gewoon nog wat wil dollen?

Het meisje met de zwavelstokjes 3+

De kindervoorstelling ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ is te zien op zaterdag 17 december, aanvang 14.00 uur. Een beeldschoon winters sprookje. Over een meisje dat helemaal alleen in de sneeuw hoop en troost vindt in het afsteken van haar zwavelstokjes. Bij ieder stokje dat zij brandt verschijnt een droombeeld, een stille wens.. Droevig? Hooguit ontroerend. Zoals bij alle voorstellingen van Het Kleine Theater schuwen we de verdrietige kant van het verhaal niet, maar geven we er wel een vrolijke en optimistische draai aan. Deze keer met een muzikant aan onze zijde. Zo leeft zelfs het Meisje met de zwavelstokjes nog lang en gelukkig.


Noordpoolorkest met Frederique & Annet

De voorstelling ‘Elvis never left the building II’ van het Noordpoolorkest met Frederique Spigt en Annet Malherbe is te zien op zaterdag 17 december, aanvang 20.00 uur. I ‘Tot aan de achterste rij rock-’n-rollen op Hound Dog en Jailhouse Rock. Spigt en Malherbe zingen met volle overgave en vormen bovendien een charismatisch duo’, schreef de Volkskrant in 2015. Dat charismatische duo gaat weer touren! En nu met groot orkest bestaande uit een bigband, strijkers en houtblazers, aangevuld met soul en rhythm&blues pianist Roel -Mississippi- Spanjers. Het Noorpool Orkest onder de bezielende leiding van Reinout Douma is bij uitstek de ideale begeleiding voor de beide Queens en het gevarieerde repertoire van The King of Rock’nRoll


Nog meer te zien: NITS op 21 december. Kiki Schippers op 21 december. Droom XL op 23 december. Evergreen top 1000 op 23 december. Kruimeltje op 25 december. Schuld of onschuld op 27 december. Tapas 2000 op 29 en 30 december. Terug naar Steenwijk op 29 en 30 december. Het feest van Tante Rita op 3 januari. Juf Roos op 4 januari.