Het filmhuis gaat weer van start

Illusions Perdues is 25 oktober te zien.

Het Filmhuis Steenwijk in de Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe gaat weer starten. De eerste film die vertoond wordt is ‘Illusions Perdues’ op dinsdag 25 oktober.

Illusions Perdues is een Frans kostuumdrama dat laat zien hoe het er in Parijs midden 19e eeuw aan toe ging bij de welgestelde burgerij. Deze verfilming van het boek van Honoré de Balzac toont een samenleving waarin alles te koop is en verkocht wordt. Lucien (Benjamin Voisin) is een jonge dichter op het Franse platteland. Hij heeft grootse plannen en gaat zijn geluk beproeven in Parijs, bijgestaan door zijn adellijke beschermvrouw (Cécile de France). In de overweldigende stad wordt hij echter al snel op zichzelf terug geworpen. Hij ontdekt dat achter de schermen de wetten van het geld en de valse schijn heersen. Een reputatie is net zo kwetsbaar als de ziel. Lucien zal liefhebben en hij zal lijden. Zal hij ook zijn illusies verliezen?

Meer in Filmhuis Steenwijk

Dinsdag 1 november Drive my car, woensdag 9 november Il Buco, dinsdag 15 november De Openbaring, dinsdag 22 november L’Element, dinsdag 29 november Mass en donderdag 15 december One Second. Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.

Nieuws

menu