Het nieuwe theaterseizoen in De Meenthe gaat nu echt beginnen!

Het Groot Niet te Vermijden Orkest. Foto: JW Bullee

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Razzia, Steven Brunswijk, Het Groot Niet Te Vermijden en Jasper van der Veen.

Tessa Koop
De lezing van de Cirkelacademie met Tessa Koop is te zien op dinsdag 14 september, aanvang 19.30 uur. In haar boek Cosmic Woman beschrijft de auteur Tessa Koop haar proces naar een kosmisch bewustzijn met hulp van haar innerlijke leraren: de Dertien Grootmoeders. Dit proces voltrekt zich volgens dertien maanfasen, cyclisch en in het ritme van de natuur. In deze lezing naar aanleiding van haar boek geeft Tessa antwoord op vragen als: Hoe ontwaak ik in mijn kosmisch bewustzijn? Hoe speel ik mijn unieke rol op Aarde? Wat betekent de profetie The Return of the Star Nations? In wat voor tijd leven we voorbij 2020? Hoe kan ik mijzelf innerlijk voorbereiden en mezelf veranderen naar een nieuw, ander niveau van bewustzijn?

Razzia

De voorstelling ‘Razzia’ van De makers van Storm over Beulaeke is te zien op donderdag 16 en vrijdag 17 september, aanvang 20.00 uur. In Razzia volgen we het spoor van koerierster Meike van Dalen en politieagent- en verzetsman Harmen Visser. Beiden maken deel uit van verzetsgroep ‘Ome Willem’. In een gedramatiseerde vertelling maken we kennis met landwachter van Gelder, z’n zoon Ebben en twee ondergedoken studenten. Meikes vader wordt opgepakt en afgevoerd naar Duitsland. Hij keert niet terug. Het voedt de immense haat van Meike ten opzichte van Rauter.

Steven Brunswijk
De voorstelling ‘Wat een man kan, kan ik ook’ van Steven Brunswijk is te zien op vrijdag 17 september , aanvang 20. 15 uur. Sinds het begin van de mensheid wordt het vrouwelijk geslacht als ‘zwakker’ gezien. Maar niets is minder waar! Ik heb geleerd van verschillende powervrouwen in mijn leven zoals mijn moeder en mijn vrouw. Een vrouw kan heel veel dingen ook veel beter dan een man. MAAR NIET ALLES!


Het groot niet te vermijden
De voorstelling ‘The Last Waltz’ van Het Groot Niet Te Vermijden is te zien op zaterdag 18 september, aanvang 20.00 uur. Het groot niet te vermijden showorkest neemt afscheid met de 16e voorstelling, ‘The Last Waltz’. Vele nieuwe ideeën rolden uit de mannen om nog aan u te laten zien. De vogeltjesdans omgetoverd in Arabische Raï, 21 instrumenten bespelen in 3 minuten en Goeroe Boeroe Bhagwan komt u spiritueel oplichten. Het wordt een overvol programma, met alle muzikale vondsten die u nog móet zien; die u niet mag missen én die Het Groot nog éénmaal met u wil delen!

Jasper van der Veen

De voorstelling ‘Het dreigt volslagen goed te komen’ van Jasper van der Veen is te zien zaterdag 18 september, aanvang 20.15 uur. Jasper vertelt mooie en slimme verhalen vol sterke grappen. Hij is verwonderd en boos, over zichzelf, zijn vrienden, familie en de wereld om hem heen. Snel schakelend, met een sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij, onze blinde vlekken en dooie hoeken. Maar hij begint bij zichzelf, zijn gedachten, doen en vooral zijn laten. Hij wil een stap verder. Hij wil door. Hij vindt dat de wereld door moet. Maar om verder te kunnen moet je kunnen terugkijken, weten waar je vandaan komt en dan een plan maken. Durft hij dat? Dat gaan we zien.

Ook te zien in De Meenthe: Toon Tellegen op 29 september. Op Sterk Water op 29 september. Karin Bloemen op 30 september. Vuur en Vlam op 30 september. Oudheer Broeders op 2 oktober. The Bluebirds op 7 oktober. 25 jaar Srebrenica op 7 oktober. Mnozil Brass op 9 oktober. Meer informatie over deze en andere voorstellingen en Kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.