Het satirisch nieuwsplatform De Speld in het theater

‘Niet wat je denkt’ van Beth & Flo is te zien op donderdag 14 april.

‘Niet wat je denkt’ van Beth & Flo is te zien op donderdag 14 april. Foto: Jaap Reedijk

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: De Speld, 3JS, Beth & Flo, Yentl en de Boer, Ralph de Jongh en De Oudheer Broeders.

De Speld

De voorstelling van De Speld - Theater’ is te zien op woensdag 13 april, aanvang 20.00 uur. Na vijftien jaar betrouwbaar verslag te hebben gedaan van het laatste nieuws breidt De Speld dit jaar uit naar de toekomst. Met een wervelende theatershow. In De Speld Theater gaat het team achter het satirisch nieuwsplatform De Speld de strijd aan met alles wat ons de komende decennia te wachten staat. Van algoritmes tot zeespiegelstijging en van Artificial Intelligence tot zeespiegelstijging.


3JS

De voorstelling ‘ U2- The Joshua Tree & alle hits’ van de 3JS is te zien op donderdag 14 april, aanvang 20.00 uur. Het is alweer 5 jaar geleden dat de 3JS in de huid kropen van de Ierse band U2 met het verhaal van het legendarische album ‘The Joshua Tree’ uit 1987. Naast de vaste, trouwe aanhang van de 3JS waren ook tienduizenden U2-fans in Nederland met stomheid geslagen door de treffende gelijkenis met de echte U2 en het bijzondere verhaal over de grote wereldwijde doorbraak van deze band.

Beth & Flo

De voorstelling Niet wat je denkt’ van Beth & Flo is te zien op donderdag 14 april, aanvang 20.15 uur. Gewapend met een sloophamer breken Beth & Flo alle muren af. De muren van het studeerkamertje waar hun piano staat en waar ze urenlang, jarenlang, eindeloos etudes en fuga’s van Bach hebben geoefend. De muren van die hele klassieke concertwereld waarin ze gevangen zitten, moeten kapot. Ze willen eruit! Ver weg van de gebruikelijke regels in de wereld waar ze vandaan komen, ver weg van de tradities. Want waarom zou je niet gewoon eens Rachmaninov spelen met een prei in je binnenzak? In Niet wat je denkt bestormen Beth & Flo de theaterzalen met absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang. Dit veelbelovende cabaretduo stort klassieke muziek over je heen en maakt theater zoals je niet eerder zag!

Yentl en de Boer

De voorstelling ‘De Kampvuursessies’ van Yentl en de Boer is te zien op vrijdag 15 april, aanvang 20.00 uur. Yentl en de Boer zijn er weer klaar voor. Na twee synchroon geboren baby’s keert het muzikale cabaretduo weer terug op het podium met een verzameling van hun beste werk tot nu toe en gloednieuwe liedjes. Er zijn nog enkele plaatsen.

Ralf de Jongh

De voorstelling van Ralf de Jongh is te zien op vrijdag 14 april, aanvang 20.15 uur. Ralph de Jongh is al bekend bij ons en dit keer komt hij met zijn 4-koppige band. Ster gitarist Chi Ron, drummer Marcel Wolthof en bassist Nico Heilijgers die beiden ook zingen. Ralph vervult de rol van leidend zanger en gitarist. Ralph zingt speelt zijn eigen liedjes in deze twee uur durende show met gegarandeerd kippenvel, mogelijk traantjes maar ook vooral heel veel plezier. En het speelplezier zal van het podium stralen recht uw hart in.

De Oudheer Broeders

Het concert ‘ Home coming party’ van De Oudheer Broeders is op zaterdag 16 april, aanvang 21.00 uur. De Oudheer Broeders hebben jaren meegedraaid als DJ tijdens de Big Revival. 1000den bezoekers gingen in Steenwijk door de geluidsbarrière. En, de mannen zijn terug! De Oudheer Broeders Jos, Hans en Albert gaan enkele uren aan de Swingbeat, Hiphop, Disco, Dance, House Classics en TechHouse. De tijdmachine gaat die avond gemixt van de ‘80’s naar het heden. Een feestje voor iedereen, maar vooral voor die mensen die samen met ons de dansvloer onveilig maakten in de ‘80’s & ‘90’s. De hele avond dansen op herkenbare deuntjes van toen en nu, maar dan in een nieuw en herkenbaar jasje.

Ook te zien: Mamma Medea op 20 april. Miriam van Reijen op 20 april. Tineke Schouten op 21 april. Matangi Quartet op 21 april. 70s Unplugged op 22 april. Moonshine Ramblers op 22 april. De Bazuin op 23 april. Bovenste Knoopje Open op 23 april. Willem Junior op 24 april. Abba Gold op 28 april. The Maestro & The European Pop Orchestra op 29 april. Las Bandidas op 29 april. Back to the Country op 30 april. Maten van de Keizer op 1 mei. The Silent Movie Project op 1 mei. Vogel & Schaap op 1 mei. Peppa Pig op 3 mei.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.