Hoe groeit een champignon of hoe smaakt een oesterzwam? Kinderen in gemeente Steenwijkerland ontdekken de veelzijdige schimmel met het paddenstoelpakketten van NME Overijssel

Voor leerlingen in groep 5 en 6 is er een champignonemmer die wel 3 tot 6 weken verse champignons geeft.

Voor leerlingen in groep 5 en 6 is er een champignonemmer die wel 3 tot 6 weken verse champignons geeft. Foto: NME Overijssel

NME Overijssel biedt ook dit jaar leerzame paddenstoelenprojecten aan voor scholen en BSO’s die aan de slag willen met het thema herfst en lekker en gezond eten. Voor leerlingen in groep 5 en 6 is er een champignonemmer die wel 3 tot 6 weken verse champignons geeft. Leerlingen in groep 7 en 8 kunnen aan de slag met een oesterzwammen grow-kit.

Met deze kit geven ze koffieprut een tweede leven als voedingsbodem voor oesterzwammen. Duurzaam en lekker. De paddenstoelen zijn tot 1 oktober voor scholen en BSO’s gratis te bestellen op de website www.nmeoverijssel.nl.

Scholen, BSO’s en kinderopvangorganisaties in gemeente Steenwijkerland kunnen overigens het hele jaar aan de slag met Natuur en milieu educatie. Door een bijdrage van de gemeente kunnen ze kosteloos gebruik maken van alle leskisten en materialen van NME Overijssel, bijvoorbeeld voor een bomenles, een slootjesexcursie, moestuinproject of een energiesafari door de school.