Hoe maak je een voedselbos?

Het voedselbos van Bouwie Greenman.

Het voedselbos van Bouwie Greenman. Foto: Aangeleverd

Stichting Duurzaam Steenwijkerland houdt op woensdag 10 mei een gratis lezing over een duurzame en zelfvoorzienende manier van voedsel produceren. Voedselbosspecialist Bouwie Greenman vertelt tijdens deze avond alles over wat een voedselbos is en waar je op moet letten.

In een voedselbos groeien allerlei bomen, struiken en planten die voedsel produceren. Denk aan fruit, noten, groenten, paddenstoelen en kruiden. Het ontwerp van een voedselbos is geïnspireerd op de opbouw van een natuurlijk bos met als doel duurzame voedselproductie. Het is een vorm van herstellende landbouw.


Tijdens de lezing leer je de basis. Wat is een voedselbos en waar moet je op letten? De bijdrage aan biodiversiteit en verschillende soorten. Bodemopbouw voor vruchtbare aarde en meerdere oogstlagen. CO2 opslag waarmee je de uitstoot compenseert en vermindert. En wat je er allemaal van kunt eten en snoepen. Bovendien is er alle ruimte om je vragen te stellen.
De lezing is in het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. De inloop is om 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur. Voor opgave: info@dzst.nl .