Hollands Venetiëtocht van RTV Steenwijk krijgt ook een winterse editie

In 2019 deden bijna 400 mensen mee aan de Hollands Venetië Fietstocht.

In 2019 deden bijna 400 mensen mee aan de Hollands Venetië Fietstocht. Derk Prinsen

RTV Steenwijk houdt elk jaar met succes de Hollands Venetiëtocht voor toerfietsers. Daarvoor wordt traditiegetrouw een datum in de maand augustus geprikt. De zomerse editie trekt veel fietsliefhebbers. De club gaat komend jaar ook een wintereditie van de Hollands Venetiëtocht organiseren.

Die is al vroeg in het jaar, om precies te zijn op zondag 30 januari. Deelnemers mogen kiezen uit twee routes. Een route van 70 kilometer en één van 120 kilometer. De deelnemers aan de tocht ontvangen een GPX-bestand. De routes worden niet met pijlen aangegeven. Aanmelden voor de Holland Venetiëtocht wintereditie is al mogelijk. Dat kan via de NTFU website: inschrijven voor Wintereditie Hollandsvenetiëtocht . Online inschrijven kan tot 29 januari.

De wintereditie kent andere routes dan de zomereditie waardoor ook andere fraaie facetten van Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden belicht worden. „Ook de wintereditie is meer dan de moeite waard”, zo is RTV Steenwijk van mening. Het benodigde GPX-bestand kan worden gedownload via de website van de club. Er kan op de dag van de wedstrijd worden gestart in de ochtenduren, tussen 08.00 en 11.00 uur. De deelnemers hebben de ruimte om op een rustige manier van de route en de verzorging onderweg te genieten.

De start is bij voetbalvereniging Steenwijk aan de Middenweg 12. Op sportprak Nieuwe Gagels, bij de roodwitters, kan gebruik worden gemaakt van de faciliteiten. Denk daarbij aan douche, toiletten, en fietsenstalling. Inschrijving op de dag van de tocht is ook mogelijk.

Fietsen tegen Alzheimer

De fietsers van RTV Steenwijk zijn ook gevraagd om een steentje bij te dragen aan een fietstocht van Gertin Leppink door Overijssel. Hij probeert op zaterdag 28 mei zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte alzheimer. Het gaat om een fietstocht van maar liefst 365 kilometer. Leppink is op zoek naar minimaal acht leden van RTV Steenwijk die hem uit de wind willen houden wanneer hij Steenwijk aandoet. Het gaat om een stuk van circa 45 kilometer door de Weerribben en eindigend in Rouveen. Gertin verwacht rond de middag in Steenwijk te zijn.

„Naast Gertin uit de wind houden met zijn fietstocht, hoop ik dat jullie ook een bijdrage willen doneren voor zijn doel: meer onderzoek mogelijk maken naar de ziekte van alzheimer. Meer informatie hoe één en ander zijn beslag krijgt wordt later bekendgemaakt”, zo laat het bestuur van RTV Steenwijk weten. Oftewel, de definitieve doorgang, exacte tijd en verdere informatie over de tocht volgt.

Aanmelding kan al wel: stuur een mailtje naar secretariaat@rtvsteenwijk.nl. RTV Steenwijk heeft ook al data geprikt voor de Tour du Benelux, die in 2020 en 2021 vanwege de coronamaatregelen moest worden geannuleerd. De vijfdaagse is van 25 tot en met 29 mei. De RTV Fietsvierdaagse is voorzien van 21 tot en met 24 juni 2022.