Hond gewond door glaswerk in hondenuitlaatgebied

Een van de twee honden van Theo de Backer is behoorlijk gewond aan een poot geraakt door kapot glaswerk in het hondenuitlaatterrein naast Poly-Ned aan de Oostermeentherand in Steenwijk.

De Mechelse pup moest geopereerd worden.

De Mechelse pup moest geopereerd worden. Eigen foto

„Op het asfalt lag allerlei rommel: behalve lege bierflesjes, kapot glas ook condooms en resten van afgestoken vuurwerk. Het is een doodlopende weg met aan het einde een hondenuitlaatterrein, ideaal voor niet-gewenste handelingen. En blijkbaar lag er ook kapot glaswerk in het gras van het hondenuitlaatgebied”, vertelt Theo de

De hond, een pup van 3,5 maanden oud, moest onder narcose worden geopereerd. „De operatie kostte 240 euro en dan komen nog de kosten van de nazorg er bij. En het is natuurlijk spannend of ons hondje nog restschade er aan over houdt.”

Theo de Backer liet het hier niet bij zitten. „Ik heb de gemeente benaderd voor een eventuele schadevergoeding, maar het belangrijkste vind ik dat voorkomen moet worden dat andere onschuldige honden gewond raken. Ik heb een toezichtsambtenaar kunnen spreken, die meteen actie heeft ondernomen. Ze hebben zoveel mogelijk het gebied uitgekamd. Maar omdat het gras hoog is, is het moeilijk zoeken naar kapot glaswerk. Verder heeft de toezichtsambtenaar toegezegd dat hij de politie gaat vragen om daar meer toezicht te houden.”