Honey Bee's van Bakkerij Strampel zijn met 'goud' bekroond

De bakker van de met goud bekroonde Honey Bee's: Marco Strampel en zijn schoondochter Mariska. Foto: Sieb van der Laan

Bakkerij Strampel mag de komende 6 maanden de titel ‘Bekroond met Goud’ voeren voor de ‘Honey Bee’s’. Deze voorjaarslekkernijen zijn afgelopen week door de onafhankelijke keurmeesters van FoodBase Productbeoordeling Wageningen met het predikaat ‘Goud’ bekroond.

Met deze gouden bekroning voldoet het goudgele gebakje product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. En de lat ligt hoog: alleen bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerking voor een ‘Gouden Bekroning’. Tijdens de keuring wordt door de keurmeesters gekeken naar diverse aspecten. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan 4 medailles, verdient het de titel Bekroond met Goud. De Honey Bee’s van Bakkerij Strampel scoorden 5 gouden medailles op de onderdelen smaak, eeteigenschappen en afwerking en 4 op alle andere onderdelen.

De Honey Bee’s en andere met ‘Goud Bekroonde’ producten zijn voor de klanten herkenbaar door het gouden zegel. Alle producten die met Goud Bekroond worden, zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl

FoodBase is de zakelijke dienstverlener in de foodsector. Bij FoodBase werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van FoodBase zijn objectief en onafhankelijk en worden uitgevoerd door vakmensen.

Nieuws

menu