Hoveniersbedrijf Rudy Glastra viert 25-jarig jubileum met open dag

Het huidige team met van rechts naar links Rudy en Paulien Glastra, Alfred Schelhaas en Sem Ringersma. Op de voorgrond Tiemen Huisman.

Hoveniersbedrijf Rudy Glastra uit Marijenkampen (Steenwijkerwold) viert zaterdag 11 maart tijdens een open dag het 25-jarig jubileum. Belangstellenden zijn welkom tussen 10.00 en 16.00 uur en kunnen dan een kijkje nemen in de vernieuwde werkplaats, kantine en kantoorruimte.

Vanzelfsprekend kan tevens zowel binnen als buiten op het terrein kennis worden genomen van wat Rudy en zijn medewerkers zoal aan werkzaamheden uitvoeren en welk materieel daarbij wordt ingezet. En er is een aantal andere activiteiten, die elders op deze pagina worden vermeld. Rudy Glastra: „Steeds vaker gaan we over tot de aanschaf van apparatuur en middelen, die leiden tot meer efficiency. We kunnen daardoor met ons kleine team steeds beter en professioneler ons werk doen. Recent hebben we bijvoorbeeld een elektrische kruiwagen aangeschaft, waarmee we zand en stenen gemakkelijker op de juiste plaats kunnen laten komen, wanneer we bezig zijn met de aanleg of herinrichting van een tuin.”

De uit Steenwijkerwold afkomstige Rudy Glastra genoot zijn opleiding aan de middelbare G.A. van Swieten Tuinbouwschool in Frederiksoord en ging na het voltooien daarvan eerst aan het werk bij een bedrijf in Genemuiden en vervolgens in een tuincentrum in Meppel. Op 26-jarige leeftijd besloot Rudy vanuit het ouderlijk huis in Marijenkampen (waar het bedrijf nog steeds is gevestigd) voor zichzelf te beginnen. Dat kreeg gestalte vanaf de eerste dag van februari 1998 met één bus en aanhanger en wat gereedschap.

Glastra, terugblikkend: „Dat was een hele stap, waar ik nooit spijt van heb gehad. Sterker nog: tot op de dag van vandaag geeft me dit werk enorm veel voldoening, omdat we een sterke band met onze alsmaar groeiende klantenkring hebben weten op te bouwen.”

In de afgelopen kwart eeuw is hoveniersbedrijf Rudy Glastra allround geworden en voor de meest uiteenlopende werkzaamheden worden ingeschakeld. Bewust heeft Rudy Glastra ervoor gekozen om zelf hovenier te blijven en niet zodanig te groeien, dat hij een soort manager zou zijn geworden. „Om met vieze handen thuis te komen is en blijft mijn ding,” zegt hij.

Rudy en Paulien Glastra verwachten zaterdag 11 maart een grote opkomst tijdens de open dag. „Iedereen is van harte welkom,” benadrukt het tweetal. Medewerking op deze dag wordt verleend door bestratings- en tuinhoutcentrum Smit BV uit Blesdijke, Dedden ijzerwaren en gereedschappen uit Willemsoord, Nocciolo (toepassing perzikstenen, abrikozenpitten en/of hazelnootdoppen in tuinen) en Harry Raggers, die zal demonstreren hoe je van een oude brandblusser een vuurpot kunt maken.

Nieuws

menu