Huisarts Grift uit Steenwijk is met pensioen gegaan

Vrijdag 1 juli gaan de medewerkers naar het Malieveld en zijn de praktijken gesloten.

Vrijdag 1 juli gaan de medewerkers naar het Malieveld en zijn de praktijken gesloten. Foto: Sieb van der Laan

Huisarts Grift is na dertien jaar gestopt met zijn praktijk in Steenwijk. „Sinds 13 oktober van dit jaar ben ik niet meer aanwezig in de huisartsenpraktijk in Steenwijk”, zo laat Grift weten in een nieuwsbrief aan zijn patiënten.

„Ik probeerde al jaren een opvolger voor mijn praktijk te vinden, zodat ik met pensioen kon gaan. Dat is nog niet gelukt, maar sinds deze week is er wel een oplossing.” De huisartsen van Spectrum Medisch Centrum uit Meppel hebben aangegeven verder te gaan met de huisartsenpraktijk van Grift. „In eerste instantie verandert er voor de mensen niks, behalve dan dat ik geen huisarts meer ben. Het telefoonnummer blijft hetzelfde en de huisartsen van Spectrum blijven tot 1 april huisartsenzorg verlenen aan de Kallenkoterallee.”

Na 1 april gaat de huisartsenpraktijk verhuizen. „Dit komt door ruimtegebrek in het huidige pand. De mensen worden over de ontwikkelingen tijdig geïnformeerd. We doen ons uiterste best om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen.” Samen met gemeente Steenwijkerland en Huisartsenzorg Drenthe hebben de huisartsen van Spectrum Medisch Centrum besloten om huisarts Grift in deze acute situatie te helpen. „Zo kunnen mensen de huisartsenzorg krijgen die ze nodig zijn”, zeggen dokters Bombeeck, de Groot en Ariana. „Wij doen ons uiterste best om de zorg zo goed mogelijk door te laten gaan.” Tot 1 april 2022 blijft alles bij het oude. „De komende maanden gaan wij voor de huisartsenpraktijk op zoek naar een ander onderkomen.”

Spreekuur in Meppel

Doordat het medisch centrum in Meppel zit is het mogelijk dat mensen soms wordt gevraagd om naar het spreekuur in Meppel te komen. „Het telefoonnummer van de huisartsenpraktijk blijft (0521) 514003. Ook de zorg die mensen nu ontvangen van de praktijkondersteuner somatiek, POH-S, en zorg door de praktijkondersteuner GGZ, POH-GGZ , loopt voorlopig gewoon door zo mensen dat gewend zijn. Ook herhaalmedicatie kan op de oude vertrouwde manier worden aangevraagd.”

Achter de schermen is er een heel geregel gaande. „En daarom kan er op dit moment nog niet op alle vragen die er mogelijk leven een antwoord worden gegeven. Uiteraard brengen we iedereen zo snel mogelijk op de hoogte wat betreft de veranderingen.”