Huisartsentekort in Steenwijk en regio: 'Wij willen niet dat de patiënt hier dupe van wordt'

Er is tot nu toe geen geschikte opvolger gevonden. Foto: Pixabay

Er is een huisartsentekort in de regio. Dat schrijven de huisartsen van Maatschap Huisartsen Kallenkoterallee 2 in Steenwijk aan patiënten van huisarts Van der Veen, die met pensioen gaat. Zij kunnen tot op heden geen geschikte opvolger vinden.

„Wij verwachten niet dat het de komende tijd gaat lukken om een definitieve opvolger te vinden. Wij willen niet dat de patiënt hier dupe van wordt.” De overige huisartsen in het Gezondheidscentrum De Allee hebben besloten om een maatschap op te richten om de patiëntenzorg te waarborgen totdat er een definitieve opvolger is gevonden.

De nieuwe maatschap heet Maatschap Kallenkoterallee 2 en wordt gevormd door de huisartsen Bos, Grift, Spelt en Van der Meer.

De maatschap blijft de komende tijd op zoek naar een definitieve opvolger van Van der Veen, die de praktijk wil overnemen. „Indien ons dat niet lukt, dan zullen wij een andere oplossing moeten zoeken.”

De huisartsen verzoeken dringend om binnen Steenwijk en Tuk niet op zoek te gaan naar een andere huisarts. „Alle praktijken zijn al overvol en kunnen geen nieuwe patiënten aannemen. Ook in ons gezondheidscentrum is dat het geval. Bovendien zal een leegloop van de praktijk ertoe leiden dat overname door een andere huisarts bemoeilijkt gaat worden, wat ook nadelig voor de patiënt is.”