Hunted the E-chopper Edition start op 2 oktober in Steenwijk: Probeer te ontsnappen op een E-chopper

Badassrentals organiseert op zaterdag 2 oktober Hunted the E-chopper Edition. Startlocatie is Pannenkoekenboerderij Steenwijk. „Lukt het jouw team om binnen anderhalf uur op een E-chopper te ontsnappen en jullie onschuld te bewijzen?” dagen Frans, André en Kenneth uit.

Frans van Dokkumburg (links) samen met Daniëll Dijkema van de eet- en pannenkoekboerderij.

Frans van Dokkumburg (links) samen met Daniëll Dijkema van de eet- en pannenkoekboerderij. Foto: René Wiegmink

Frans van Dokkumburg en André Kroek van Badassrentals uit Giethoorn verhuren sinds mei elektrische scooters en elektrische fietsen oftewel E-choppers en Fatbikes. Samen met Kenneth Beverwijk heeft Frans in 2019 al de City Escape Steenwijk ontwikkeld. „Het ging weer kriebelen en daarom hebben wij Hunted the E-chopper Edition bedacht”, vertelt Frans. Hij legt uit dat dit een interactieve game is waarbij de deelnemers voortvluchtigen zijn en proberen te ontsnappen op een E-chopper. „Tijdens hun E-choppertocht proberen zij hun onschuld te bewijzen door onderweg zenuwslopende puzzels, raadsels en opdrachten op te lossen op allerlei locaties in en om Steenwijk”, vertelt hij.

90 minuten

Kenneth bedenkt de puzzels. Hij vertelt dat dit interactieve games en fysieke escapepuzzels kunnen zijn. „Onderweg krijg je dus opdrachten via een app op je mobiele telefoon en los je verschillende raadsels en puzzels op”, legt hij uit. Snel moeten de teams wel zijn, want voor het oplossen van al die puzzels en het kraken van codes krijgen zij slechts 90 minuten de tijd. Volgens het drietal zijn zij hiermee één van de eersten in Nederland die dit event in deze vorm organiseert.

Teams

De startlocatie is Pannenkoekenboerderij Steenwijk. De deelnemers kunnen kiezen uit drie startmomenten, namelijk 10.00 uur, 13.00 uur of 16.00 uur. Een half uur van te voren krijgen zij instructies en kunnen ze alvast een proefritje op de E-chopper maken. Frans vertelt dat je op deze elektrische scooter alleen mag rijden als je een geldig rijbewijs hebt. Mensen zonder rijbewijs kunnen ook meedoen aan het evenement, want Badassrentals brengt voor hen stoere Fatbikes mee. Dit zijn elektrische fietsen met dikke banden en een hoog stuur, die er net als de E-choppers uitzien als Harley Davidsonmotoren. Deelnemers kunnen zich aanmelden in kleine of grote groepen. De grote groepen zal Badassrentels onderverdelen in kleinere groepen van vier tot zes personen. „Hoe leuk is dit om samen met je vrienden, collega’s of familie te doen!”, zegt Frans. Individueel opgeven kan ook. Badassrentals smeedt van deze ‘losse’ deelnemers aparte groepen.

Rugzakken

Alle teams krijgen één of meerdere rugzakken mee met daarin een aantal voorwerpen en puzzels die ze onderweg moeten gebruiken. Welke dat zijn? „Dat verklappen we nu nog niet.” De mannen verzekeren dat de Hunted E-chopper Edition geen wilde achtervolgingstocht wordt. „Elk team rijdt een andere route in en om Steenwijk, waarbij ze niet door de drukke straten in het centrum komen”, aldus Frans. „Veiligheid staat immers voorop!” Daarnaast is het vooral zaak om te genieten terwijl je aan het cruisen bent. Eenmaal teruggekomen moeten de deelnemers nog een eindopdracht oplossen. Het team dat het snelst alle puzzels heeft opgelost en de hoogste score heeft behaald, wint het spel en is daarmee de winnaar.

Aanmelden

Daniëll Dijkema, eigenaar van Eet- en pannenkoekboerderij Steenwijk, werkt graag samen met Badassrentals. „Ik vind het een bijzonder evenement, dat een mooie aanvulling is op wat wij doen.” Hij serveert daarom graag na afloop van het evenement nog een pannenkoek aan de deelnemers. Bij het startgeld van € 34,50 zijn twee drankjes inbegrepen. In totaal kunnen maximaal 75 mensen zich inschrijven. Mochten zich nog meer mensen aanmelden, dan plant het drietal een vierde startmoment in. Naast Steenwijk organiseren Frans, André en Kenneth ook nog Hunted the E-chopper Editions op 16 oktober in Emmeloord en op 6 november in Workum.


Meer informatie en inschrijven kan via: www.badassevent.nl .