IJsclub Steenwijk krijgt minder bestuurders: 'Het is niet eenvoudig om nieuwe mensen voor het bestuur te vinden'

Zwaaien en zwieren op de ijsbaan in Steenwijk.

Zwaaien en zwieren op de ijsbaan in Steenwijk. Sieb van der Laan

In de laatste maanden van het jaar staan traditiegetrouw de jaarvergaderingen van de ijsclubs op de rol. In februari kon tot blijdschap van leden en bestuurders van de Steenwijker IJsclub de baan weer eens voor vier dagen open. „Voor veel jonge kinderen was dit een eerste ervaring met natuurijs”, aldus voorzitter Harry Timmerman.

Uiteraard wordt er ook komende winter gehoopt op natuurijs, en zal de baan in Steenwijk West ergens begin december weer onder water worden gezet. De schapen van Mansveld maken dan weer een tijdje plaats voor schaatsvertier, tenminste als Koning Winter zijn tanden laat zien. „En de vier ijsdagen van dit jaar smaken naar meer”, zo wordt er opgemerkt.

De Steenwijker IJsclub heeft zijn jaarlijkse ledenvergadering op woensdagavond 17 november. Deze keer is de vergadering in MFC Hoogthij in Steenwijkerwold. Daar passeren allerlei schaats aangelegenheden vanaf 20.00 uur de revue. „Aan de definitieve agenda wordt nog gewerkt.” Uiteraard staat ook deze keer de bestuursverkiezing op de agenda. Bestuurslid Rein Berger heeft zijn periode van drie jaar er weer opzitten. „Hij heeft zich beschikbaar gesteld voor nog een periode. Daar zijn we blij mee, want het is niet eenvoudig om nieuwe mensen voor het bestuur te vinden”, zo ervaart Timmerman.

Bestuursleden terugbrengen

Dit is ook de reden waarom het bestuur de leden gaat voorstellen om het huidige aantal van negen bestuursleden terug te brengen naar zeven. De voorzitter spreekt de hoop uit dat de leden en andere liefhebbers van de schaatssport op de Steenwijker IJsclub stemmen bij de Rabo actie ‘clubsupport’. Een bestemming voor de opbrengst is er al. „De financiële bijdrage die we dan kunnen ontvangen willen we gebruiken voor het aanschaffen van een koffiezetapparaat voor in de kantine.” Het bestuur hoopt in de winterperiode optimaal gebruik te kunnen maken van ijsbaan Het Verlaat.