IceBear houdt informatieavond over beperking overlast. ‘We werken hard aan onderzoek en maatregelen’

De fabriek aan de Dolderweg in Steenwijk. Foto: Wilbert Bijzitter

IceBear, eigenaar van de biomassacentrale en van de toekomstige palletblokjesfabriek aan de Dolderweg in Steenwijk, houdt woensdag 15 juni een informatieavond in De Meenthe.

Ondernemers in de omgeving, bewoners van de woontorens Poseidon en Neptunus en een aantal inwoners uit Tuk klagen over de toegenomen overlast. De laatste maanden is meer lawaai en is er houtstof dat neerdaalt in de omgeving. Ze vragen zich af of de houtstof een gevaar voor de gezondheid is. Ze hebben zich verenigd in een werkgroep, die ten eerste tot doel heeft om de bouw van de nieuwe fabriek stil te leggen.

IceBear gaat zich naast het opwekken van groene energie toeleggen op de productie van palletklossen. Sinds begin dit jaar wordt proef gedraaid met de nieuwe fabriek. „De afgelopen periode ontvangen wij duidelijke signalen uit de omgeving van ons bedrijf over zorgen die er zijn en over de overlast die wordt ervaren door toedoen van ons productieproces. Daarover willen we graag in gesprek”, zegt Halbe Pomper, directeur van IceBear, in de uitnodiging voor de informatieavond.

Pomper sprak eerder van een kinderziekte en laat zijn goede wil blijken: „IceBear is een bedrijf dat wil helpen aan de verduurzaming van onze wereld en omgeving. Dit doen wij onder andere door recycling processen met gebruik van hout en duurzame opwek van stroom. De ontstane overlast betreuren wij dan ook zeer en we werken hard aan onderzoek en maatregelen”, zegt Pomper.

Nieuws

menu