IceBear licht maatregelen tegen overlast toe

De fabriek aan de Dolderweg in Steenwijk. Foto: Wilbert Bijzitter

IceBear, eigenaar van de biomassacentrale en van de toekomstige palletblokjesfabriek aan de Dolderweg in Steenwijk, houdt woensdag 7 september een informatieavond in De Meenthe.

Ondernemers in de omgeving en inwoners van Steenwijk en Tuk klagen over de toegenomen overlast. Sinds maart is meer lawaai en is er houtstof dat neerdaalt in de omgeving. Ze vragen zich af of de houtstof een gevaar voor de gezondheid is. Ze hebben zich verenigd in een werkgroep. Na de eerste informatieavond op 15 juni waren er nog veel vragen.

Vervolgens hield de gemeente Steenwijkerland en de Omgevingsdienst IJsselland (OD) een informatieavond over de metingen, die zijn verricht. De resultaten ervan worden begin september bekend gemaakt. Het is niet bekend of deze resultaten tijdens de komende informatieavond bekend worden gemaakt.

Tijdens de informatieavond op woensdag 7 september in De Meenthe zal IceBear de huidige stand van zaken met de betrokkenen doornemen, doorgevoerde maatregelen toelichten en zal er ruimte zijn om vragen te stellen aan directeur Halbe Pomper. Vanaf 19.30 uur is er inloop en om 20.00 uur start het programma. Aanmelden is niet nodig.

Nieuws

menu