'Ieder kind heeft recht op goede schoenen': Boutique ZeroZero houdt inzamelactie voor kinderschoenen

Sieb 12 1 22 ZeroZero actie kinderschoenen,Links Kathleen Walvoort en rechts Petra Skrzypczak Foto: FOTO:SIEB VAN DER LAAN

Kledingbank Boutique ZeroZero aan de Kallenkoterallee 83 houdt de komende weken een inzamelactie voor kinderschoenen voor de kinderen van de kledingbank. „Dit omdat ieder kind gewoon recht heeft op nieuwe schoenen,” vindt eigenares Kathleen Walvoort.

„Kinderschoenen zijn belangrijk voor gezinnen waar weinig of geen geld beschikbaar is voor een paar goede stappers. En dit jaar willen wij de kinderen van de kledingbank Boutique ZeroZero voorzien van twee paar nieuwe schoenen. Een paar winterschoenen en een paar zomerschoenen”, aldus Walvoort. Kathleen en haar collega’s van de kledingbank merken namelijk dat de gevallen helemaal niet geschikt meer zijn voor een tweede ronde. „Vaak zijn de zolen versleten en hebben de schoenen al een pasvorm. En het is zo slecht voor kindervoetjes om door anderen ingelopen schoenen te dragen.”

Kathleen en haar collega’s hebben daarom een inzamelingsactie opgestart. Via de website boutique zero-zero.nl en de FaceBookpagina Boutique ZeroZero kan er rechtstreeks geld gedoneerd worden. „We hebben in totaal 4000 euro nodig. De minimale donatie is € 2,50 en de rest laten we over aan de donateur. Maar voor een bedrag van 20 euro kunnen wij twee maal per jaar deze kinderen voorzien van nieuwe schoenen.”

Wie liever niet online geld doneert, kan terecht in de winkel. „In onze winkel hebben we een grote donatiepot staan, waar alle donaties van harte welkom zijn. Omdat de Voedsel- en Kledingbanken als essentieel zijn aangemerkt, is onze winkel gewoon geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Op donderdag en zondag zijn we gesloten.”

De inzamelactie loopt tot en met 10 maart 2022.

Nieuws

menu