Iedereen welkom op de feestelijke afsluiting Wandeluitdaging

De buurtwerkers sport van Sociaal Werk de Kop houden op donderdagmiddag 23 september vanaf 14.30 uur op het terrein van Start’78 een feestelijke afsluiting van de Wandeluitdaging voor mensen COPD en andere wandelliefhebbers.

Buurtwerker sport Sandra Lampe (rechts) met Marion Beljaards (67) uit Sint Jansklooster, die COPD heeft en Wandeluitdaging aanging die Sociaal Werk De Kop op poten zet.

Buurtwerker sport Sandra Lampe (rechts) met Marion Beljaards (67) uit Sint Jansklooster, die COPD heeft en Wandeluitdaging aanging die Sociaal Werk De Kop op poten zet. Foto: René Wiegmink

De afgelopen vier maanden hebben in Steenwijkerland tientallen mensen met een longaandoening of longproblemen meegedaan aan de Wandeluitdaging. Dat betekende dat zij wekelijks met een zorgverlener of een buurtwerker sport een wandeling hebben gemaakt, waarbij de afstand langzamerhand werd vergroot.

Als waardering voor hun sportieve inspanning biedt Sociaal Werk de Kop de deelnemers een feestelijke afsluiting aan op het terrein van atletiekvereniging Start’78. Dit evenement maakt deel uit van de Nationale Sportweek. Iedereen is welkom. Buurtwerker sport Sandra Lampe benadrukt dat ook andere wandelliefhebbers welkom op de feestelijke afsluiting zijn. De deelnemers aan de Diabetes Challenge, die fysiotherapeut Henny Biemans afgelopen maanden heeft georganiseerd, zijn ook uitgenodigd. Dat geldt ook voor mensen die met wandelen hun conditie willen verbeteren of herstellende zijn van corona, evenals de wandelgroep uit Blokzijl.

„Jong en oud, iedereen is welkom! Wandelen is gezond en hip, je krijgt er meer energie van, gaat er beter van slapen, spieren worden sterker en het geeft meer zelfvertrouwen. Vooral samen wandelen is heel gezellig”, zegt Sandra.

Clinics

Sandra vertelt dat tijdens deze middag de deelnemers worden getrakteerd op een gezond hapje van Rennie Gezond Enzo en een drankje. Zij kunnen bovendien meedoen aan een aantal clinics. Wandeltrainer Mariska zal de middag beginnen met een ommetje mindfull wandelen. Daarnaast zijn er nog clinics met nordic walking. Verder zijn de (long)fysiotherapeuten aanwezig van Fysio Woldmeenthe en Fysiotherapie en Manuele Therapie Hogewal om te kijken wat bewegen bij de fysio voor deelnemers met longproblemen kan betekenen.

Wandeltrainer

Verder is er een stand van Het Longfonds, komt Smaak Maaltijdservice met een warm hapje en is Scootmobiel Steenwijk aanwezig om rollators en scootmobiels na te kijken. De wandeltrainer van Start’78 zelf is aanwezig om te vertellen wat de atletiekvereniging kan betekenen wanneer iemand (meer) wil gaan wandelen. Tijdens de feestelijke afsluiting is ook Paula Bierma van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland present.


Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst. Dat kan bij Sandra Lampe via telefoon 06-30286771 of per mail s.lampe@sociaalwerkdekop.nl . Zij is telefonisch ook bereikbaar voor meer informatie.