Immanuel, de winkel die kerken verbindt

De Evangelische winkel Immanuel is te vinden aan de Kerkstraat.

De Evangelische winkel Immanuel is te vinden aan de Kerkstraat.

Evangelische winkel Immanuel kan wel wat verjonging binnen de gelederen gebruiken.

„Een wandeling door de stad Steenwijk is geen onaangename bezigheid. Zeker niet in de zomertijd. Het is weer gezellig druk in onze binnenstad. Het toerisme viert hoogtij”, weet Adrie Janne Westerneng van de Evangelische winkel Immanuel aan de Kerkstraat 13.

„Maar al vrij snel worden we geconfronteerd met de gevolgen die we hebben ondervonden door de coronapandemie. Ineens zijn de ramen van een winkelpand afgesloten voor het publiek. De eigenaar is genoodzaakt geweest om de deuren te sluiten. De verplichte sluiting heeft zijn sporen nagelaten. De kosten zijn de baten ingelopen en het kan niet meer uit. Zo is het helaas menig ondernemer gegaan. Voorzichtig zie je weer dat de lege panden worden ingenomen door een andere branche.”

„Aan de rand van ons idyllische stadje staat nog steeds ons kleine pandje overeind. Als je naar de grote Kerk loopt, zie je de winkel aan de overkant. Als we open zijn, zie je dat aan onze vlag, die aan de gevel wappert. Voor mensen met een kerkelijke achtergrond is onze winkel een onmisbare plek. Daar vind je namelijk producten, die voor jou qua inhoud belangrijk zijn. En hebben we niet wat je zoekt, dan bestellen we het gewoon voor je.”

„Ook onze winkel heeft lange tijd haar deuren moeten sluiten. Dit jaar zijn we weer open gegaan. Zij het met beperkte openingstijden. We hebben schade geleden, en we gaan het langzaam weer opbouwen. Maar we zijn weer beschikbaar en we zijn er voor iedereen. We hebben een ruim assortiment producten voor alle leeftijden. Ons team bestaat uit mensen vanuit verschillende kerken, die zich allemaal vrijwillig voor Immanuel inzetten. Alles is vrijwilligerswerk: inkopen, beursbezoek, etaleren tot en met de administratie. En vergeet de koffie niet! Verschillende dames hebben hier al een jubileum gevierd. Vijfentwintig jaar, het kan zo maar! Onvoorstelbaar trouw en met zoveel inzet! Omdat velen hier al zo lang zijn, kunnen we best wel wat verjonging gebruiken. Vandaar ons plakkaat op de deur, met de vraag naar nieuwe medewerkers, die onze gelederen willen versterken. Tot nog toe zijn er alleen dames, maar heren zijn natuurlijk ook welkom!”

Nieuwsgierig geworden? Loop gerust binnen. De openingstijden zijn van woensdag t/m vrijdagmiddag van half twee tot vijf uur en zaterdag van tien tot vijf uur. Wij willen graag open blijven. Helpt u mee?