Improvisatietheatergroep zoekt nieuw talent

De theatergroep treedt niet op.

De theatergroep treedt niet op. Foto Theatergroep

De huidige theatergroep bestaat uit 9 mannen en vrouwen. De groep is met name op zoek naar mannelijke versterking, maar dames zijn uiteraard ook zeer welkom om zich aan te melden. De groep speelt met elkaar in een veilige en gezellige omgeving, zonder optredens.

„Improvisatietheater is elke vorm van theater waar bij de spelers het verhaal de personages en de dialogen ter plaatse verzinnen, uitgaande van een suggestie of een korte opdracht van de docent,” vertelt docent-regisseur Henk van der Wielen. „Je leert snel te denken, je fantasie te ontwikkelen, speels vrij en open te communiceren en je durven presenteren.”

De spelers hebben er ook in het dagelijkse leven profijt van, weet Van der Wielen. „Bijvoorbeeld als je presentaties voor groepen moet geven, werkt met volwassen mensen of kinderen, maar ook om jezelf weerbaarder te maken en minder verlegen. Niet te veel in je hoofd gaan zitten en ontdekken wat dat allemaal voor bijzonders oplevert.” De groep speelt in het najaar en in het voorjaar eenmaal per veertien dagen op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur, met uitzondering van de schoolvakanties in Scheerwolde. De kosten zijn 10 euro per avond. Inlichtingen en opgave bij Henk van der Wielen, telefoonnummer 06 52603450.