In Memoriam Willy Rutgers (76): Vooral bekend geworden door langste koffietafel van Europa en tot het laatst toe bleef hij recepten en gerechten presenteren

De vorige maand 76 jaar geworden Willy Rutgers is afgelopen zaterdagavond langs de Thijssengracht in zijn woonplaats Giethoorn met zijn auto tegen een boom beland en ter plekke overleden. Hij stond ondanks de al lang bereikte pensioengerechtigde leeftijd nog altijd midden in de samenleving en bleef bijvoorbeeld nog tot en met vorige week actief door als geroutineerd en ervaren horecaman gerechten in diverse vormen en smaken te presenteren in onder meer tal van supermarkten in Noord-Nederland.

Willy Rutgers op de eerste vrijdag van mei 1988 tijdens de recordpoging om in Steenwijk de grootste koffietafel van Europa te realiseren.  Voor hem zit burgemeester Jurjen Jan Hoeksema.

Willy Rutgers op de eerste vrijdag van mei 1988 tijdens de recordpoging om in Steenwijk de grootste koffietafel van Europa te realiseren. Voor hem zit burgemeester Jurjen Jan Hoeksema. Foto: Archief Sieb van der Laan

In deze regio genoot de in het Overijsselse Heino geboren Willy Rutgers met name bekendheid als eigenaar-exploitant van café-restaurant ’t Geveltien aan de Markt in Steenwijk, dat hij samen met zijn uit Giethoorn afkomstige echtgenote Janny Rutgers-Kleene zo’n dertig jaren runde. ’t Geveltien was jarenlang een begrip en ontmoetingsplaats voor velen. Zo kwamen daar bijvoorbeeld de leden van de in die tijd actieve Steenwijker Journalisten Club maandelijks bijeen.