'In Steenwijk maken we samen het verschil' | Dagboek van Linda Groenink, eigenaresse van gelijknamige kledingwinkel met eigen label

Linda Groenink.

Linda Groenink. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig? Deze week Linda Groenink uit Noordwolde, eigenaresse van de gelijknamige kledingwinkel in Steenwijk met haar eigen label Linda Groenink, een webwinkel en oprichter van Stichting Keep on Smiling.

Woensdag 22 maart

Na wat opstartproblemen (verslapen) breng ik eerst de kinderen naar school, waarna ik mij klaar maak om naar mijn winkel te gaan in Steenwijk. Ik heb een drukke dag voor de boeg. Eenmaal in de winkel, ga ik eerst een kopje thee drinken. Ik zoek alle kleding uit het magazijn uit en hang deze in de winkel, op kleur en maat. Om 17.00 uur is het alweer tijd om naar huis te gaan.

Donderdag 23 maart

Ik dacht vandaag iets rustiger aan te kunnen doen, maar niks is minder waar. Ik hoef niet naar de winkel. Maar er staat wel een bedrijfsvolleybaltoernooi op de planning vanavond en daar heb ik nu al buikpijn van. Niet omdat ik totaal niet kan volleyballen, maar ook omdat er heel veel mensen in 1 ruimte zijn en daar kan ik niet altijd even goed tegen. Oké, frietjes gegeten, want tijd om te koken was er wel, maar de zin was ver te zoeken. En wie houdt er nou niet van een frietje? Ik heb inmiddels 3 verschillende outfits aangehad om te gaan volleyballen (alsof het een modeshow is). Vol goede moed hebben we bijna alles verloren, maar zo ontzettend veel plezier gehad dat het de pret niet mag drukken.

Vrijdag 24 maart

Het was een latertje gisteren en met nog zichtbare vermoeidheid zet ik de livestream aan, want naast de fysieke winkel heb ik ook nog de online winkel. Met energie ver beneden vriespunt, is het een geweldige stream met toch 150+ kijkers en stromen de bestellingen binnen. Alles wordt ook meteen ingepakt en verstuurd. En zo is de dag toch zomaar weer om.

Zaterdag 25 maart

Het is een feestje vandaag. Niet alleen omdat ik bijna jarig ben en er al bezoek in de winkel is, maar omdat vandaag de dag is dat het Fashion Weekend begint. Overal in de binnenstad zie je de rode lopers verschijnen. Ik vraag mezelf af: ‘hoe kan ik me nou onderscheiden van de rest?’ En daar is het idee geboren om gewoon een zwarte loper te maken met afzettape. Superstoer en anders dan de rest. Het is echt zó gezellig. Na cadeautjes te hebben ontvangen deed ieder model een outfit aan van jong tot wat ouder. Ik sta er voor dat iedereen mag zijn wie die is en dat is fantastisch om op het Fashion Weekend te laten zien. Zo heeft mijn vriendin met de regenboogvlag gelopen en een ander model met de Mental Health trui. We hebben echt genoten.

Zondag 26 maart

Dit was een dag om bij te komen. Heel moe en overdonderd van de drukte van de afgelopen dagen was het tijd om gewoon even mama te zijn en al het andere los te laten, hoe moeilijk dat ook is. Want ja, het is nog steeds Fashion Weekend in Steenwijk. Wat zullen anderen wel niet van mij denken wanneer ik niet open ben. Die gedachte heb ik losgelaten en ik heb genoten van mijn gezin, want dat is de basis.

Maandag 27 maart

Met kriebels in m’n buik ben ik wakker geworden. Ik lijk wel een klein kind, haha. Jaja, want morgen word ik 40. Ik hoor al weken in de wandelgangen dat er van alles gaande is en niemand die mij inlicht. Op maandag staan altijd de administratie en de vergaderingen gepland. En daar stond ook deze maandag vol mee. Na drie gesprekken en 17 mailtjes besluit ik toch maar een broodje te eten om me vol gas te geven voor het aankomende Festival.

Dinsdag 28 maart

Hiep hiep hoera, het is zo ver. Gewekt worden door kleine en grote voetjes, want mama is jarig. De grote 40 is dan vandaag een feit. Het hele huis is versierd met slingers en ballonnen. Ik ben zo dankbaar voor alle lieve berichten en knuffels. Maar vooral dankbaar om op een jaar terug te kijken, waarin zoveel is gebeurd. Zomaar van uit dat gekke TikTok 3 bedrijven de grond uit gestampt en veel angsten overwonnen. Ik mag op een fantastische week terugkijken, die ik heb mogen vastleggen in dit dagboek. Me verbonden voelen met een geweldige stad als Steenwijk. De winnaar van de loting is Lizet geworden. In Steenwijk maken we samen het verschil. Keep on smiling! Liefs, Linda.