In de vakantie naar het theater

De kindervoorstelling Woezel en Pip is te zien op 22 februari.

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Woezel en Pip, Jon van Eerd, Lisa Doeland, Belle en het beest, Lennaert Nijgh en Vocal@motion.

Woezel en Pip 1,5+

De kindervoorstelling ‘Sing-a-long’ van Woezel en Pip is te zien op 22 februari, aanvang 14.00 uur. Na het grote succes van ‘Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!’ en ‘Woezel & Pip en de Tijdmachine’ bestormen we in 2022 de theaters met de ‘Woezel & Pip Sing-a-Long’. Het wordt één groot muzikaal meezingfeest met Woezel en Pip en al hun vriendjes, waarin ze samen met hun vriendjes en vriendinnetjes in het publiek de allerleukste club ooit oprichten: de Vriendjesclub. En bij de Vriendjesclub is het altijd feest!

Lisa Doeland

De lezing van het filosofisch café met Lisa Doeland is te zien op 23 februari, aanvang 20.00 uur. Aan de hand van verschillende objecten – wattenstaafjes, wegwerpluiers, de Monobloc-stoel – onderzoekt Lisa Doeland hoe we in de huidige ecologische crisis zijn beland. Ze laat zien dat deze objecten ons confronteren met de soms unheimische manieren waarmee we met onze omgeving verknoopt zijn en ons dwingen om de vraag te stellen: over wiens milieu hebben we het eigenlijk? En waar hebben we het eigenlijk over wanneer we het over “milieu” hebben?

Jon van Eerd

De voorstelling ‘Harrie neemt de benen’ van Jon van Eerd is te zien op woensdag 23 februari, aanvang 20.00 uur. In ‘Harrie neemt de benen’ krijgen politieagenten Harrie Vermeulen en zijn neef Barrie Vermeulen de opdracht een illegaal huis van plezier op te rollen. Maar dit gaat niet zomaar. De schurken zijn niet voor één gat te vangen. De befaamde Madame Claude en haar assistente Bibs, zijn de twee niet al te snuggere dienders steeds weer te vlug af. Ondanks het feit dat de hoofdcommissaris in alle wanhoop besluit de zaak te sluiten, geven Harrie en Barrie niet zomaar op. Zonder het te melden, trekken ze stiekem ten strijde om de dames op heterdaad te betrappen.

Belle en het beest 4+

De kindervoorstelling Belle en het beest de musical is te zien op donderdag 24 februari, aanvang 15.00 uur. Een nieuw sprookje komt tot leven in het theater: Belle en het Beest De Musical! Het hele dorp is in rep en roer. Binnenkort wordt prins Dinand 21 jaar en gekroond tot koning. Hij mist alleen nog een koningin aan zijn zijde. De dorpsmeisjes zijn al druk bezig met hun grootse trouwplannen. Alleen Belle heeft een heel ander idee; het mooie, slimme meisje droomt van haar eigen grote avonturen buiten de dorpsmuren. Wat moet zij nu met een man? Intussen bereikt het grote nieuws ook het tovenaarshuisje van Titus en Fien. Maar, wacht eens even... als de prins koning wordt, zal Fien nooit de machtigste vrouw van het land kunnen zijn! Samen met Titus bedenkt ze een verschrikkelijke vloek: de prins verandert in een lelijk beest. Zal hij ooit nog de ware liefde vinden of blijft hij voor altijd een afzichtelijk monster?

Lennaert Nijgh

De voorstelling ‘Testament, Lennaert Nijgh 75‘ met Josee Koning, Jim de Groot en drie topmusici is te zien op vrijdag 25 februari, aanvang 20.00 uur. Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen ... tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, alle met tekst van Lennaert Nijgh. Nederlands grootste tekstdichter schreef echter nog veel meer! Benieuwd wat? Zangeres Josee Koning en zanger/acteur Jim de Groot, begeleid door drie topmusici, nemen je mee in de verrassende wereld van Lennaert Nijgh.

Vocal@motion

De voorstelling ‘Tree of life’ van Vocal@motion is te zien op zondag 27 februari, aanvang 15.00 uur. Een muzikale voorstelling van Vocal@Motion over het leven. De boom staat symbool voor het leven. De boom vertelt een verhaal. Wij mensen hebben elk ons eigen verhaal. Vrolijke, verdrietige, boze, lieve en grappige verhalen. De seizoenen van het leven. Alleen kan je veel, maar samen sta je sterker. Laat je stem horen en leef!


Ook te zien: Bonita Avenue op 2 maart. The music of Sting & The Police op 3 maart. Maartje en Kine op 3 maart. Martijn Koning op 4 maart. Andries Tunru op 5 maart. Ya,dat is iets Indisch op 6 maart. Oorlogswinter op 9 maart. Omdenken op 10 maart. Rapalje op 11 maart. Wim Daniëls op 12 maart. In het licht op 16 maart.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Nieuws

menu