In de voetsporen van meester Koopmans: vanaf zaterdag nieuwe expositie in Galerie Steenwijk

Werk van Marijke Braad. Foto Galerie Steenwijk

In Galerie Steenwijk wordt zaterdag 22 oktober om 10.30 uur de nieuwe expositie ‘Hout & Linnen’ geopend. Het is een duo-expositie van olieverfschilderijen van Marijke Braad en beelden van Geert Brouwer. „De galerie staat bekend om de grote diversiteit van exposities. Dit werk geeft weer een heel ander beeld dan de portretten van de vorige expositie, maar zeker weer het bezoeken waard. Iedereen is van harte welkom bij de opening; aanmelden is niet nodig,” aldus voorzitter Henk van de Wal.

De olieverfschilderijen van Marijke Braad beelden op een zeer kleurrijke manier taferelen uit de natuur uit. Na 36 jaar werken bij Staatsbosbeheer kent ze als geen ander alle geuren en kleuren van bloemen, grassen, bomen en vogels. Ze vertelt: „Op mijn schilderijen ruik je bij wijze van spreken niet de olieverf, maar de geuren van de kruiden.” In 1980 is ze begonnen met schilderen. Na 2 jaar les is ze zelf verder gegaan. Gaande weg is haar werk steeds groter geworden. Haar vader - meester Koopmans - begon in de jaren ‘60 Galerie Steenwijk. Kunst werd Marijke dus al vroeg bijgebracht. De kleurrijke beelden geven je een prachtig perspectief op wat de oplettende wandelaar hier in de omgeving kan tegenkomen.

Geert Brouwer woont en werkt in Drenthe. Hij maakt zowel hele strak gevormde beelden maar ook ronde vormen en torso’s. Hij maakt veel beelden met hout, maar ook met steen en diverse andere materialen.

De galerie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur. De galerie is gehuisvest aan de Meppelerweg 47, boven de bibliotheek. Er is een lift aanwezig.

Voor meer informatie: www.galeriesteenwijk.nl of volg de Facebookpagina van Galerie Steenwijk voor de laatste updates en extra foto’s.

Nieuws

menu