In december ieder weekend live-muziek en straattheater in Steenwijk

Elk weekend in december is er live-muziek in de binnenstad van Steenwijk. Foto: Steenwijk Vestingstad

De hele maand december is het in de weekenden extra gezellig in Steenwijk. De gezamenlijke winkeliers en horeca-ondernemers hebben de handen ineengeslagen en zorgen voor muziek en entertainment in het centrum.

De activiteiten worden georganiseerd door Steenwijk Vestingstad en zorgen voor nog meer gezelligheid en sfeer in de koude en donkere periode. Hoogtepunt is Kerst in Steenwijk ‘Special Edition’ op 10 december. Dan is de hele binnenstad in kerstsferen met een zeer uitgebreid programma tot in de avond.

Zingende kerstman, ijsdiva’s en knettergekke kerstelven

Op zaterdag 17 december wordt de Vestingstad opgevrolijkt met live kerstmuziek, er zijn draaiorgels en de Lava-Queens en Magic Horses torenen hoog boven iedereen uit. Met hun imposante creaties doen ze menigeen versteld staan. De volgende dag, 18 december, is het koopzondag en stelen de IJsdiva’s de show en maakt de muzikale kerstman zijn opwachting. De dag voor Kerst, op 24 december, zorgen vijf knettergekke kerstelven voor opwinding en sensatie.

Boxing Days tijdens laatste week van het jaar

Het centrum is van 27 t/m 31 december ondergedompeld in Britse sferen. Steenwijk is dan voor een paar dagen ‘Stone City’. Tijdens Boxing Days is het supersale en gaan artikelen tegen zeer scherpe prijzen over de toonbank. Er zijn kortingen tot wel 90 procent, die de lokale ondernemers bekend maken op de Boxing Day posters. Op vrijdag 30 december is er Engelse muziek en ‘The English Guard’ zorgt voor de wisseling van de wacht. Heel toepasselijk zo aan het eind van het jaar.

Actuele informatie en programma’s zijn te vinden op www.steenwijkvestingstad.nl

Nieuws

menu