Inbraak school Vollenhove: twee gestolen laptops en alles zit onder ‘vloeibare stof’

Kindcentrum Het Kompas in Vollenhove. Google Maps

Vollenhove - Bij de inbraak in Kindcentrum Het Kompas in Vollenhove zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee laptops gestolen. De materiële schade is groot en er is een brandje gesticht. ,,Bovendien is het is een grote lijmboel”, vertelt directeur Truus Biemond.

In meerdere ruimtes is een vloeibare stof aangetroffen, meldt de politie. Het gaat waarschijnlijk om een brandversneller. Er is onder andere brand geweest in een kast, waardoor schade is ontstaan aan de kast en nabijgelegen klapdeuren.

Impact

Volgens Biemond is er door de dader(s) flink met lijm geknoeid. Lokalen, vloeren, schoolwerk, huiswerk: ,,Alles zit onder de lijm en ook terpentine.” Diverse beeldschermen zijn vernield. De impact op de school is groot. ,,Hier lachen we niet om”, aldus Biemond. ,,Dit is niet prettig.” Eerder deze maand was er al een brand in een schuurtje bij de school.

Kinderen die naar de noodopvang gaan, kregen vrijdag les in de kleuterlokalen.

Camerabeelden

Het onderzoek is in volle gang, laat een woordvoerder weten namens de politie. Forensische opsporing doet onderzoek. ,,Er is een forse schadepost. We zijn op zoek naar camerabeelden van bij en rondom de school. Ze hebben een tijdje in de school gezeten. We pakken het serieus op.”