Inbreker met kluis in kruiwagen later aangehouden, tweede verdachte is nog voortvluchtig

Fotopersbureau Steenwyck

Giethoorn - Oplettende burgers hebben ervoor gezorgd dat dinsdagavond na een inbraak in Giethoorn Noord een inbreker kon worden aangehouden.

"Ze zagen twee mannen met een kruiwagen lopen met daarin een kluis. Nou is het op zich niet zo bijzonder dat er in Giethoorn goederen vervoerd worden met een kruiwagen. Want Gietersen doen daar ook wel boodschappen mee. Dat is daar heel gewoon. Maar dit vonden de bellers toch wel verdacht’, zegt teamchef van politie Steenwijkerland Laura Gosewisch. De kruiwagen met inhoud was even later zogenaamd ‘koud’ gezet door de mannen met de bedoeling de buit later op te halen.

De twee mannen hielden zich vrij verdacht op in de omgeving en ook dat was de bewoners niet ontgaan. Eén van de mannen, een 18-jarige uit de gemeente Ede, kon even later worden aangehouden. Dat gebeurde nadat hij er op een gestolen fiets vandoor was gegaan. De man kon uiteindelijk bij het tankstation aan de Ruxveenseweg in Steenwijk in de kraag worden gevat. ‘Daarbij zijn ook een politiehelikopter en hondengeleider ingezet’, aldus Gosewisch. De tweede verdachte is nog voortvluchtig. De aangehouden man die ook nog in het water had gelegen is na een medische check, vanwege mogelijke onderkoelingsverschijnselen, overgebracht naar het cellencomplex in Zwolle.