Indrukwekkend en emotioneel eerbetoon

Mede-trainer en speler Jarno Muis knuffelt Jan Boxum, onder het toeziend oog van Boxums vrouw Angelique en hun zoon Jari. Foto: Ben Flobbe

Het eerbetoon van zíjn cluppie Steenwijker Boys, op sportpark De Koperberg, voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste zondagelftal, was indrukwekkend, warm en emotioneel. Zowel Jan Boxum als zijn beste kameraad, steun en toeverlaat Albert Outjes en hun beide vrouwen werden door de club in het zonnetje gezet. Beide mannen kregen prachtige foto’s, gemaakt door Ben Flobbe, en er waren bloemen voor de vrouwen.

Het was op tweede paasdag weer zo’n moment waarop de kleine voetbalclub Steenwijker Boys groot is. Vanaf het moment dat de eerste schok na het bekendmaken van de ziekte van Jan Boxum was neergedaald, stak een aantal clubmensen de koppen bij elkaar. Zij wilden hún Jan, die zijn club zo’n warm hart toedraagt, een hart onder de riem steken.

Boxum werd op het veld toegesproken door zijn medetrainer Jarno Muis: „Deze club heet eigengereid te zijn naar buiten toe, maar als je binnen de gelederen bent, dan pas voel je hoe warm de club is. Niets is onmogelijk bij Steenwijker Boys. En de Boys is de club van en voor ménsen”. De club is in zijn volle breedte een belangrijke schakel geweest in het eerbetoon dat werd opgezet door de selectie van zondag 1.

Nieuws

menu